BEZA SHAKLEE NUTRIWHITE DAN ENFUSELLE

Ape kabo semuanya...
Rasanya lama gak mama xupdate blog kan...
Asek bz memanjang ajer...
Maklumlah nak settle keje kat Klinik lagi..kat umah lagi..hehhe...
Macam2 kan...

Ok..
Apepun arini mama nak citer ckit pasal produk kecantikan Shaklee...
Macam yg sedia maklum...
Selain supplement makan untuk kecantikan kulit..
Shaklee jugak ada keluarkan produk Luaran untuk kecantikan...
Nutriwhite dan ENFUSELLE
Produk Nutriwhite leh baca SINI...

Jadi entry arini...
mama nak fokuskan pada perbezaan antara set Nutriwhite dan Enfuselle


Nutriwhite lebih sesuai untuk kulit yang normal dan tidak mempunyai masalah jerawat yang serius. Keseluruhannya ia lebih berfungsi kepada rawatan mencerah / meratakan ton kulit. 

Manakala Set Enfuselle pula sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak, terlalu kering dan sensitif. Set Enfuselle mempunyai 2 kategori iaitu:

Normal to dry skin
Hydrating Cleansing Lotion
Hydrating Toner
Hydrating Moisturizer
Eye Treatment

For oily skin
Enfuselle Shaklee
Purifying Cleansing Toner
Purifying Toner
Balancing Moisturizer
Eye Treatment

TESTIMONI ENFUSELLE: 

Saya memang pengguna Enfuselle Shaklee. Saya jenis bermasalah kulit agak kering di certain area dan paling tak best atas hidung banyak ‘blackhead’. Bila sentuh memang rasa berbiji-biji. Memang tak teruk tapi nature perempuan nak kulit cantik kan.. jadi benci habis lah.. hehe…
Jadi alkisah tergerak hati try Enfuselle untuk Oily Skin. First time pakai, wahhh bukan main lembut lagi rasa kulit lepas cuci. Makin lama pakai memang jatuh cinta habis lah. Memang belum sampai sebulan guna tapi perubahan ketara yang saya rasakan adalah:
Kulit rasa lebih lembut dan tona kulit lebih sekata
Kulit dah tak berminyak. Dulu pakai make-up lepas beberapa jam memang dah comot. Dekat dahi, atas dan tepi hidung habis berminyak. Tapi lepas guna Enfuselle, kulit memang tak berminyak especially dekat 3 kawasan tadi tu.
Paling best, atas hidung dah licin dari masalah ‘blackhead’.. hehe ni yang paling seronok sekali
Bonus sikit lagi, dulu dekat dahi memang sekali sekala naik juga jerawat kecik sebab muka berminyak. Tapi lepas guna Enfuselle memang jerawat gatal jarang sangat naik.

OK...ARAP2 semua da paham la yer...
kalu nak beli leh la contact mama yer...
Wassalam... 

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

 Jika berminat untuk membeli sila Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 

♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

No comments:

Translate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Exchange Link

 
COPYRIGHT BY MAMA ATIYYAH, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink