CoQHealth-Khusus Untuk jantung anda!!!!


Takutkan Bila Jantung mula tak sihat?????
Ibarat sebuah kereta...Bila enjin da mula meragam dan wat hal....
Rosak sana...rosak sini....
Duit habis kat kereta ajer bila sumber utama kereta da mula rosak...

Macam tu jugak la dengan jantung kita...,.
Bila da mula sakit...macam2 penyakit lain muncul...
Darah tinggi....kolesterol...Pastu stroke dan finally boleh membawa maut......

Ada duit banyak pun da tak guna lagi....
Bila da sakit sume nikmat da ditarik balik...
Kenapa nak biarkan ia berlaku kalu ada kita boleh mencegahnya???

Kenapa kita tak mencegah sebelum berubat????
Jom cegah penyakit jantung secara semulajadi dengan CoQHealth dari Shaklee....

CoQHealth™ Plus mengandungi kesemua proprietari
semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin
E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul
bioketersediaan minyak kacang soya bagi memastikan potensi
penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik.

CoQ10 telah ditunjukkan dapat:

• Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
• Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap
pengoksidaan LDL
• Meningkatkan peredaran darah
• Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di
dalam darah

PROMOSI SEPTEMBER 2013
Jom order coQ10 sekarang sempena promosi beli 6 percuma 1..
hadiahkan untuk orang yang anda sayangi...
Sayangilah jantung anda...
Cegah sekarang sebelum terlambat!!!
*************************************

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 

 ♥ Fb : Wa Amal
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

GLA-Kecutkan cyst secara SEMULAJADI

Dah lama asenya mama xupdate blog...
Betol2x beraya mama nie ek....
hehehhehee....

Apepun belum terlambat erk mama nak wish selamat hari raya..
maaf kalu sepanjang kita berurusan ade sebarang salah and silap mama...
Mintak Halalkan mana yg terkurang dan terlebey yer...

Ok..balek semula pada topik asal...
Mama nak share kebaikan GLA complex nie...
Memang produk terbaik dan penting untuk setiap orang...

Nie kisah benar yer....
Testimoni dari my aunty..my mama and their friend...
Ok..ist mama nak admit...
kehidupan mama memang dikelilingi oleh mereka yg berpenyakit dan bermasalah...
Especially my mum la..
Dat y mama pilih kerjaya dalam bidang kesihatan...
Then berminat nak try shaklee and jadi distributor selepas yakin dgn keberkesanannya..
Ape2pun kene ingat..semuanya dengan izin Allah Taala jua...

U all tau x...
setiap dari 10 orang wanita...akan ada 8 daripada 10 yg akan kene ovarian cyst...
wat meaning by ovarian cyst???

OVARIAN CYST
Ovarian Cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau poket yang berisi lendir/air yang terjadi di dalam atau dipermukaan ovari. Ia adalah kejadian yang kerap berlaku dan kebanyakkannya wanita tidak menyedari yang mereka mengalaminya ia jarang memberikan simptom atau gejala.

Walaubagaimanapun, kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakkan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketidak-suburan anda.


Cyst sebenarnya berkait-rapat dengan proses reproduksi wanita. Follicular cysts adalah cyst-cyst yang mengandungi telur daan apabila ia matang, ia akan pecah untuk melepaskan telur untuk persenyawaan. Kadang-kadang, cyst-cyst lain juga boleh tumbuh di dalam ovari dan cyst inilah yang selalu memberi masalah.

SIAPAKAN YANG BERISIKO UNTUK MENDAPAT CYST INI?

Ovarian cysts sebenarnya agak kerap terjadi . kebanyakkan wanita mungkin sekurang-kurangnya akan mendapat satu cyst sepanjang hidupnya. Kebanyakkanya adalah cyst biasa dan tidak complicated.

Walaubagaimanapun, sekiranya cyst ini terjadi pada wanita berusia 50-70 tahun, ia lebih cenderung kepada kanser dan lebih merbahaya.

GEJALA OVARIAN CYSTS

Ia pada umumnya tidak memberikan sebarang gejala. Tetapi sekiranya ia terlalu besar anda mungkin perasan perut sedikit buncit dan terdapat ketul pada bahagian bawah perut. Lain-lain gejala yang jarang-jarang ialah:
Sakit perut
Rasa perut penuh dan tak selesa
Rasa berat pada ari-ari
Sukar atau kerap kencing
Sakit semasa hubungan seks
Muntah dan loya.

Ok..da paham????
So itulah yg terjadi pada my mom..my anuty and their friend...
Faktor???Sebab keturunan ker???
X jugak..Jangan ingat sbb mak ayah kita xde cyst..so kita pun xkan kene tau...
kalau nak tau....berdasarkan apa yg mama leh simpulkan...
kebanyakan cyst sekarang berlaku sebab faktor pemakanan sekarang...
Percaya x???Cube renungkan semula ek apa yg kita makan sekarang....
Semua ade pewarna tiruan..perisa tiruan..perasa tiruan dan macam2 tiruan lagi...

Pastu orang yg selalu ada masalah sengugut time period...
sakit kan???
Tau x ape sebabnye yg jadi cyst???
erm..sebabnye senggugut terjadi bila ada darah beku kat sistem peranakan kita yg xleh nak keluar terkumpul dan mendak...
Then lama2x darah tuh jadi berketul and mengeras..
Itu yg dipanggil ketumbuhan.....
Sorry if info mama xdiselitkan sekali bersama keterangan saintifik.....
cuma mama nak terngkan kat korang cam mane leh terjadinya cyst tuh..

Ok..berbalik pada testimoni...
Last month...my aunty die selalu berasa sakit kat tempat peranakan dan kat perut...
Sakit yg berbisa dan menyengat2x...
Masalah yg sama menimpa kawan my aunty...
So diorang g la scan kat Klinik...
Sangat sedey sebab doc cakap my aunty ada masalah ketumbuhan and cyst sebesar bola besbol kat dalam rahim die..
Doc sunggest untuk wat pembedahan buang cyst sekali dgn ovari..
Kwan my aunty pun sama....
cuma cysyt die xmelibatkan ovari..Tetapi tetap kene bedah...

So bila mama tau...mama trus suggest my aunty amek GLA...
Tapi yela kan...nama pun org tua..duk kampung plak...
diorng xnak try lagi sbb nak try berubat kampung dan cari alternatif lain....
Mama pun xleh nak paksa la....

Kemuncaknya bila da mcam2x usaha try...
Tpi csyst masih xkecut...
Mama paksa gak my aunty amek GLA...
Mama cakap ape la salahnyanye if aunty try ajer sebotol dulu GLA...
harga xsampai beratus pun nak bandingkan dgn duet yg die da habeskan untuk berubat...
Finally dengar la jugak ckp mama nie ha..
Amek la sebotol dulu...
pastu xsmpai 2weeks order lgi 2 botol..untuk member die skali..
hahahaha...mama excited sbb nampak sgt my aunty da searsi dgn GLA....

mama tye die..cm ner..ok x???
Die ckp ok..sakit yg berbisa2x mcam dah xde....
kekadang ajer ase sakit..Tapi katanya ubat tuh agak panas...
hahhahaa...memang agak panas if korang tak amek air masak 3L sehari...

Lepas consume 2 botol GLA..member my aunty g la scan semula dgn doktor..
Alhamdulillah..die sangat2x gembira sbb doktor ckp cysyt die dah xde trus...
tak payah nak bedah lagi....
Gembiranya hati mama....
Not bcoz my produk laris okiess.....
Tpi gembira sbb bila customer tepon ckp pnyakit diorng dah xde....
kita sekali tumpang gembira coz kurang2x kita dah ade la membantu sedikit sebanyak...


Dua weeks selepas tuh...
My aunty plak g scan dgn doktor....
Berita gembira juga mama terima...
Doktor ckp cyst die da kecut....
jadi sebesar bijik guli ajer....
best kan???X sia2x my aunty dgr ckp mama...hahahhaa...
Sekarang my aunty sgt gembira...
Trus die plak yg promote GLA pde org lain....
Bagus kan??
Itu pun baru 2 botl ajer die consume GLA...
xde la abes sampai beratus ringgit pun....
Kesihatan pun makin baik...best kan???

ok la...terlalu panjang entry mama kali nie....
Ape2pun if ade sedara mara korang yg ada masalh yg sama...
and doc suh laser atau bedah....
tangguhkan la dulu....
Leh kontek mama untuk order GLA complex...
Sayang kalu da start laser or bedah....
erm...dah xde pape dah leh wat lagi...
sakit makin sakit....
Satu2nya harta terpenting kita..."our rahim" terpaksa dibuang cam tuh ajer....
sedey kan???

Ok..mama stop sampai sini aje erk..
pape leh kontek ajer..
Take care...

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer...

 ♥ Fb : Wa Amal
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

Translate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Exchange Link

 
COPYRIGHT BY MAMA ATIYYAH, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink