SET GEMUK vs TAMBAH SELERA MAKAN SHAKLEE

Oppsss..arini cam xbetol ajer topix entry mama..
Ade ker org yg nak gemukkan bdan and tambah selera mkan???
Org len sibuk nak carik produk kuruss...
mama plak duk promote produk gemukkan badan...
hahahaa....
Eh..jgn xtau..memang ade tau yg nak gemukkan bdan..
Contohnye mama...
tapi tuh mase 10 tahun dlu la..sblum mama kawen..
sbb dulu masa ank dara..berat mama 35kg ajer..
sekeping macam papan ajerk...
huhuhuh....Tapi pas da kawen..ank dua..wow..boley tahan agka mama...hehehee
Dulu punye la kurus smpi mama sanggup beli susu ******
Mahal pun xper..jnji leh cpai berat ideal...
huhuhu...tpi xlame..sbb hrge die agak $$$$$....
ase pun xsedap..so mama stop....
Pastu da msuk kawen..bdan da gemuk mcm ape da....
sibuk plak cari produk nk kurus...hahahaha...
ape2pun Pilihan mama adalah shaklee...
sbb shaklee bukan ubat tetapi produk yg multi-PURPOSE...
mcm2 ada...huhuhuhu...
Ok..mama share yer produk shaklee yg leh tambah selera makan.
dan membantu korang yg mengalami mslah under-weight...
MEALSHAKE
B COMPLEX
VITALEA
Meal shake -Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. 

Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. 

 membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. 

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
• Sarapan segera yang berkhasiat
• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
• Hidangan segera untuk para atlet
• Kudapan menarik pada bila-bila masa
• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium 


vitalea - membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. 
Membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid. beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita)

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:
• Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
• Mengandungi beta karotena yang membantu dalam 
mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan 
tisu.
• Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D 
untuk kesihatan tulang dan gigi.
• Biotin dan asid pantotenik membantu untuk 
memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
• Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah 
merah.*

vit B complex - mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. mengawalatur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.

Ok lah...terlebey panjang plak entry neh....Ape2 contek yer...

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 
 ♥ Fb : Wa Amal 

 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 

♥ Shaklee ID : 890653 

 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 

 ♥ Wassap Only : 019-6477482 

 ♥SMS only : 012 9399986

10 comments:

Noraini said...

Izin share ye

Mama Atiyyah Ar Rayyan said...

@Noraini

ok dear..boley aje:)

Hijab Valley said...

Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Stok terhad. Jangan lupa follow ye..

Terima kasih.
~Hijab valley~
http://hijab-valley.blogspot.com

Mazni Azmi said...

Assalam'alaikum Wrmbth Mama Atiyyah, Memang best produk shaklee ni

Satu produk untuk pelbagai kegunaan. Cuma perlu sesuaikan dengan tujuan penggunaan je kan

Setahu Mazni, kalau nak kurus, kena makan Lecithin dan Alfafa. Nak lagi best makan sekali dengan ESP Shaklee. Kulit makin cantik dan berat yang turun bukan dari pengurangan otot.

Tapi betul betul dari penggunaan simpanan lemak dalam badan. Itu kelebihan menggunakan Set kuruskan badan shaklee. Sampai ada yang tak puas hati. Hihi.

Selepas baca artikel mama ni, baru Mazni tahu cara nak naikkan berat badan dengan tambahkan selera.

Meal shake shaklee + vitalea dan B complex bagi Set Shaklee untuk gemukkan sedikit dan tambah berat badan.

Macam sekrang ni mengandung anak kedua, pagi2 dah makan vitalea. b comp, meal shake dan ESP. Secara tak sedar dah makan set tambah berat badan shaklee dan tambah beratkan.

Tambah berat secara sihat untuk ibu mengandung memang penting. Lebih2 lagi yang kena morning sickness. Makan sikit muntah. Mintak dijauhkan lah.

Satu mazni sedar, badan makin cergas dan bertenaga walaupun hamil. Alhamdulillah.

Sesiapa nak beli set tambah berat boleh pesan kat tuan blog ni.

Terima kasih atas perkongsian Mama Athiyyah Ek. :)

Mama Atiyyah Ar Rayyan said...

@Mazni Azmi

Wassalam...terima kasih gak pada azni sbb sudi terjah blog mama yg xseberapa nie...hehehhee...

Siap promote lagi..baru terjah blog Mazni...wah..kita dalam bidang yg sama kan...Moga rezeki kta melimpah ruah dan diberkati dalam usaha nak mencari rezeki yg halal....

Salam perkenalan...

Anonymous said...

If tak nak amek meal shake but just amek vitalea n vitamin b complex agak2 ok tak utk tambahkan berat badan??

miss erma said...

Salam mama atiyyah,nak tanya satu set untuk berat badan berapa ye?

Mama Atiyyah Ar Rayyan said...

@Anonymous
salam...dear better amek sekali one set untuk keberkesanannya..sebab kesan produk xsama setiap individu...

Mama Atiyyah Ar Rayyan said...

@miss erma
wassalam miss erni...
untuk sebarang harga..sila sms atau wasap saya yer...
mudah untuk saya consult skali..tq

SMS/WASAP: 0196477482

fazeaty radzuan said...

salam..terima kasih atas entry yg membantu ni...
bru nk kaji2 sal mealshake ni..
yg free2 rajin2 la tgh n flllow blog saya..org baru belajar :)

fazeatyradzuan@blogspot.com

Translate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Exchange Link

 
COPYRIGHT BY MAMA ATIYYAH, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink
Don't Forget to LIKE My Fanpage
×
blogger tipsblogger templatesWidget