PERBEZAAN VITAMIN SHAKLEE DENGAN BRAND LAIN

aSSalamualaikum....

Selamat pagi sume...arini area endau pagi2 lagi da ujan lebat....
tersangat la sejuk duk bawah air cond pagi2 neh...
tApi yg best sbb ujan2 neh pesakit xramai...boley la update blog..Oppsss...hehehee

ok..seperti dijanjikan..arini mama nak update ckit satu topic yg agk pnting untuk sume...
Erm..msti rmi yg tertnye2 sbnrnye ape bezanye shaklee neh???ape kelebihan die???

Kalu sebut vitamin b..vitamin c...vitamin e..kat klinik kerajaan pun ade...free ajer...
pastu kt kedai melambak2 jual...murah ajer...
huhuhuhu...betol x????

"SHAKLEE MAHAL,VITAMIN ORANG KAYA,TAK MAMPU LA,SAYA MAKAN VITAMIN MURAH JER YANG JUAL DEKAT FARMASI TU..TAPI RAMAI ORANG CAKAP SHAKLEE NIE BAGUS.."

Ayat yg bese kita dengar kan??Lagi2 kalu kite promote kt member2 or org kampung...erm...

Ada yang bertanya, kenapa vitamin Shaklee nie mahal berbanding vitamin yang berlambak di pasaran? Nak kata dari segi kuantiti, kadang-kadang yang di jual di pasaran tue nampak lebih berbaloi, dah lah harganya murah...

Iyer ker???Tapi korang percaya ker dgn kualiti dan kesan jangka panjang nye???Inilah kelemahan org kiter..suke mbeli sesuatu yg nak sihat...cantik..tapi nk yg murah2 ajer...Xpernah nak selidik ape kesan sampingan dan isi kandungan bahan tsebut...

Akibatnye duet dibazirkan mcm tu ajer..pastu menderita dgn kesan buruk drpada pnggunaan vitamin yg xdiketahui isi kandungannye....

Ok..mama trus highlight-kan ajer pbezaan vitamin shaklee dengan branda lain...

 ♥ Penghasilan

 ♥ Vitamin natural dihasilkan dari ekstrak bahan2 semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.
 ♥ Vitamin sintetik dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri2 seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin. COntohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.

 ♥ Keserasian dengan badan

 ♥ Vitamin natural dihasilkan dari bahan2 makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, dan memberi kesan yang lebih baik.

 ♥ Vitamin sintetik, walaupun formulanya sama, ia tetap tidak sama dengan vitamin natural, apa lagi dengan makanan asli. Ini kerana penghasilannya pun bukan dari sumber makanan. Jangan terkejut kalau saya katakan tar yang digunakan untuk menurap jalan raya adalah salah satu bahan untuk menghasilkan vitamin B complex pada vitamin sintetik.

 ♥ Harga
 ♥ Vitamin natural tentunya lebih mahal kerana penghasilannya dari bahan2 semulajadi memerlukan kos bahan yang lebih tinggi.

 ♥ Vitamin sintetik biasanya lebih murah dan adakalanya diberi percuma saja.

 ♥ Kesan kepada tubuh badan
 ♥ Vitamin natural mengambil intipati dari bahan2 semulajadi, jadi ia tidak meninggalkan bahan2 yang perlu, walaupun bukan bahan utama dalam vitamin tersebut. Contohnya kalsium memerlukan magnesium vitamin D untuk menjadikan penyerapannya lebih optimum. Kalsium yang tidak diserap dengan sempurna akan disimpan dlam ginjal dan boleh menyebabkan batu karang atau batu buah pinggang.

 ♥ Vitamin sintetik, oleh kerana pembuatannya adalah untuk menghasilkan sejenis bahan tertentu, makan kebanyakan vitamin sintetik datang dalam bentuk ’solo’, misalnya kalsium tanpa magnesium dan vitamin D, jadi kita kena amik magnesium dan vitamin D dari sumber lain. Begitu juga dengan vitamin2 lain, yang memerlukan ‘kawan’ untuk bertindakbalas dengan sempurna, tapi tidak ada dalam vitamin sintetik.

 ♥ Kesan jangka panjang
 ♥ Vitamin natural tidak mendatangkan kesan sampingan kerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).

 ♥ Vitamin sintetik mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan2 yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilannya.


************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma. 

 ♥ Fb : Wa Amal
 ♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
 ♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

No comments:

Translate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Exchange Link

 
COPYRIGHT BY MAMA ATIYYAH, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink