BOIKOT SHAKLEE!!! BOIKOT PRODUK LUAR!!!

Ape nie....
Awal2 bulan da wat entry merepek meraban cam nie???
Sajer Bikin panas ker????


heheheheh....
Jangan marah semua...
Memang patut dan perlu pun mama wat entry pasal nie...
 Dah lama sebenarnya niat hati nak wat entry nie...
Tapi asek bz ajer terus terlupa!!!!

Kenapa ya tibe2x mama terdetik hati nak wat entry berapi nie???
erm...sebenarnya dari mula mama join Shaklee nie...
Macam2x soalan org duk tanye...
Shaklee Halal ker????Shaklee nie bagus ker??
Shaklee nie hebat ker???

Kenapa mama duk meng-kaya-kan org yahudi...org luar negara dgn duk promote produk diorang....
Ape...Dah xde barang malaysia buatan org melayu ker yg mama nak jual???
Bukankah mama dah support org luar dan bantu diorang??
Sebab kekayaan yg diorang dapat..mesti diorang akan salurkan pada yahudi untuk jatuhkan islam....

Astagfirullahal'azim.....
Kadang2x kita nie kan...terlalu taksub mencari bnde yg xde depan mata...
memang betul...kene kaji dulu sesuatu produk sebelum ambil...
Tapi mengakaji dan mencari ilmu dengan cara yg benar...
Bukan menuduh melulu tanpa ilmu....

Adakah jika menggunakan produk Shaklee bermaksud kita menyokong Amerika?!  

Bukankah persekitaran kita sekarang hampir keseluruhannya menggunakan produk keluaran Amerika dan sekutu-sekutunya bermula dari pakaian, makanan, ubatan klinik dan hospital, perhiasan rumah dan sebagainya. Adakah salah kita menggunakannya?

Kita perlu faham bahawa isu yang sebenarnya adalah adakah kita menyumbang kepada Amerika dalam menggunakan kuasanya untuk memerangi Islam?

Dalam makluman saya, Shaklee langsung tidak tersenarai sebagai syarikat yang memberi sumbangan secara langsung atau tidak langsung dalam membantu Amerika dan sekutunya untuk memusnahkan negara-negara Islam tidak seperti Mc Donald yang ramai sekali orang Melayu ‘bersantap’ di dalamnya dan syarikat minuman Coca cola yang ramai juga Melayu menggunakannya.

Ringkasnya, jangan berlaku tidak adil terhadap sesuatu yang jelas. Yang jelas memberi bantuan untuk membunuh umat Islam, tidak seorang pun berani bangun bersuara, tetapi bagi yang tidak memberi bantuan secara jelas, banyak pula gosip liar melingkunginya.
Jika anda ingin menyokong ekonomi orang Melayu, memang inilah jalannya. Shaklee telah meletakkan garis perniagaan yang jelas dan sangat menguntungkan dengan modal serendah RM 75 sahaja dan ada pula free membership jika memenuhi syarat tertentu.
 Tidak perlu simpan barang dan sebagainya. Paling penting, bisnesnya adalah buat jangka masa panjang kerana bidang kesihatan berkaitan manusia. Ada manusia, adalah pasarannya. 

Saya juga merasakan tiada lagi produk kesihatan yang dibuat oleh bumiputera yang dapat menyaingi produk Shaklee dari segi keberkesanannya dan ujian klinikal yang telah diuji beratus tahun lamanya. Jika ada yang seumpama itu, saya juga berminat untuk mengetahuinya.



Ok....arap dgn penerangan di atas...
korang paham la yer...
Kalu ade antara korang yg ragu2x nak join biz shaklee hanya kerana xdapat jawab soalan di atas...
Mama syorkan lupakan aje la....
jangan sempitkan fikiran kita dan sia2xkan peluang di depan mata...
Ingat...Allah xtakkan ubah nasib seseorang melainkan kita sendiri yg mengubahnya....

jadi pikir2x...renungg2x....
Kalu berminat nak jadi Ahli...Cepat daftar dengan mama sekarang jugak!!!
Hanya RM75 sekali ajer seumur hidup tau....
Tak de yuran tahunan dan yuran tersembunyi...
Ok itu aje la coretan untuk awal bulan...
moga Allah merahmati pembaca semua....
Wassalam......

*************************************

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 

 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

No comments:

Translate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Exchange Link

 
COPYRIGHT BY MAMA ATIYYAH, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink