VITA C CHEWABLE-Alternatif kepada VITA C SR


vit C dr mehmet oz Stress, Tekanan: Vitamin C Shaklee dapat membantu


Whoa... Vita C SR takde sampai April 2013?? Gilerr laris Vita C Shaklee ni. Kalau dah sampai seantero dunia kehabisan stok, boleh ke nak pertikaikan lagi tahap kehebatan Vita C Shaklee ni? 

Kepada yang mula rungsing takut keputusan bekalan, suka Mama ingatkan bahawa Shaklee juga menawarkan produk Chewable Vita C 100mg. 

Chewable Vita C Shaklee kini sudah ditingkatkan formulasinya dengan tambahan Citrus Bioflavanoid Complex dan menjadi antara supplement vitamin C paling lengkap di pasaran. Kini nama baru Chewable Vita C adalah Chewable Vita C Plus.

vitamin c, manfaat, kebaikan, kelebihan, fungsi, kulit, kecantikan, awet muda, anjal, kanak-kanak, tulang,gigi, gusi, shaklee

Menariknya, manfaat vitamin c dalam Chewable Vita C plus ini bukan sahaja boleh dinikmati oleh kanak-kanak berusia dari empat tahun dan ke atas, tetapi juga boleh dinikmati oleh orang dewasa yang tidak suka atau sukar menelan tablet atau pil.


Manfaat Vitamin C dalam Chewable Vita C Shaklee setara dengan SR Vita C Shaklee

- Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh

- Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan

- Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat

- Meningkatkan sistem imun tubuh

- Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet

- Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasan

- Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan

- Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi mudah untuk makan atau telan

- 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg

- Manfaat Vitamin C Sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda





Yang Best Bila Orang Dewasa Makan Chewable Vita C Shaklee- Rasa Chewabe Vita C tak pahit dan masam macam SR Vitamin C shaklee

- Boleh buka sebotol demi sebotol untuk menjaga KESEGARAN vitamin

- Boleh makan ikut pilihan masa sendiri (contoh 3 biji lepas sarapan, 2 biji lepas makan 
malam)

- Boleh kongsi dengan anak-anak berusia empat tahun dan ke atas juga ^__^

************************************* 

Jadi, apa je bezanya Vita C 500mg dengan Chewable Vita C 100mg?

Sekali tengok, memangla nampak macam sikit je kandungan vit c dalam chewable tu. Tapi harus diingat, tubuh kita boleh menyerap maksima 100mg vit c sahaja pada satu-satu masa. Lebih daripada itu, mungkin terbuang dan dikumuhkan melalui air kencing. 

Habis tu, Vita C 500mg Shaklee tu membazir la? TAK JUGA sebab Sustained Release Vita C 500mg Shaklee dicipta sedemikian rupa supaya kandungannya dibebaskan sedikit demi sedikit dalam tempoh 5 jam. 

Maksudnya, tubuh kita menerima 100mg vit c sejam, untuk tempoh 5 jam. Tu yang uniknya tentang Vita C Shaklee dan itu juga la yang membuatkannya kegilaan ramai (tak gila lagi ke kalau sampai semua negara pun kehabisan stok?).

Anyway, memandangkan stok chewable vita c ni pun dihadkan kepada yang dah buat pre-order sebelum ni (MS la antaranya), ada baiknya you all pun book cepat² sebelum kehabisan.

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma. 

 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
 ♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

1 comment:

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

mana dapat gambar vitamin C tu ? nak share boleh ?

Translate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Exchange Link

 
COPYRIGHT BY MAMA ATIYYAH, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink