SET A (SET OPTIMUM)-KESIHATAN UNTUK SEMUA


Assalam sume...Kali neh mama nak share dengan korang sume Set shaklee yg paling asas sekali...
Maybe korang pun da penah dengar kan pasal multivitamin??B complex dan vit c...

Erm...pada asasnye..mesti korang anggap yg sume vitamin2 neh same ajer dengan vitamin yg hospital kerajaan or klinik kesihatan bagi..Lagi2x pada korang2 yg memang makan vitamin untuk ibu mengandung..Or lebey dikenali sebagai Haematinic...

Eh..memang salah la tuh anggapan korang yg vitamin SHAKLEE neh same ajer dgn vitamin yg korang makan...
SEBABNYA...khasiat yg terdapat pada vitamin atau lebey dikenali sebagai EUPHORIA SET A neh memang xsama dengan vitamin2 yg kat pasaran or yg len2 yer...

Vitamin Shaklee berbeza dengan vitamin lain di farmasi sebab vitamin shaklee merupakan vitamin semulajadi. Vitamin di farmasi adalah vitamin sintetik.

Maknanya..vitamin dari SHAKLEE menggunakan 100% bahan semulajadi. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.

Manakala vitamin yg korang beli kat farmasi plak..lebey kepada bahan sintetik yg dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri2 seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin.Contohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.

Ok da paham cikit2x???Nanti mama wat entry khusus untuk terangkan perbezaan Vitamin SHAKLEE dan vitamin kat pasaran yer...

Ape2pun..Jom baca info ttg kebaikan setiap Vitamin Shaklee yg terdapat dalam Euphoria SET A...


VITA-LEA
Multi yang Hebat
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Menigkatkan kecerdasan mental & ketahanan dari jangkitan penyakit
Menolong fungsi normal penghadaman dan selera makan
Penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan

Baca lagi>>>VITALEA


B COMPLEX

Manfaat pada kesihatan

Secara umumnya, manfaat vitamin B Complex termasuklah :

*menggalakkan penghasilan tenaga, 
*mengekalkan kesihatan kulit dan otot
*menguatkan sistem pertahanan badan dan saraf. 

Fungsi Vitamin B yang menggalakkan pembakaran karbohidrat, lemak dan protein menyebabkan ia digunakan dalam pengurusan penurunan berat badan.

 Terdapat juga kajian menunjukkan vitamin B ini membantu dalam memperbaiki siptom-simptom dan tanda-tanda masalah saraf berkaitan diabetes dan pengambilan alkohol. 

 Ia juga dipercayai membantu dalam menurunkan risiko untuk mendapat kanser.

Kesan kekurangan

*kekurangan darah merah, 
*keletihan dan kelesuan,
*hilang selera makan, 
*sakit abdomen, 
*tekanan perasaan, 
*rasa kebas pada tangan dan kaki, 
*ekzema, 
*gangguan pertumbuhan kanak-kanak dan kecacatan pada bayi yang dilahirkan.

VTAMIN C
MANFAAT UTAMA :

Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 

Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.


 Simptom kekurangan Vitamin C :

Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah
Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar
Luka yang lambat sembuh
Mudah selsema / bersin
Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)
Mudah dapat ulser
Mudah demam / antibodi tak kuat
Gusi berdarah
Salur darah mengecil
Sakit sendi
Tanda lebam pada badan

HARGA: 

Vitalea 120 biji = RM 88.75
B Complex 120 biji = RM 53.75
Vitamin C SR 500mg 180 biji = RM 92.50
TOTAL = RM 235

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma.

 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
 ♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

No comments:

Translate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Exchange Link

 
COPYRIGHT BY MAMA ATIYYAH, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink