ALFAFA ATASI MASALAH KEPUTIHAN DAN HAID aka PERIOD

aSSalamualaikum....

Arini mama nak citer pengalaman mama sendiri mggunakan alfafa..Kalu bace title kt atas pun..msti korang da tau kan...

Citer neh mmg agak memalukan n privacy bg kaum wanita...
Tapi if xde sape yg sudi citer kt public..agak merugikan la sbb setiap org wanita kt luar sane msti ade mslah keputihan kan???


Mesti sume tcrcari2 produk yg boley atasi mslh nie kan..
sampai sggup beli pcuci dalaman untuk atasi mslh neh...
Pling memalukan dan menakutkan bile kputihan neh da jdi mslh besar mcm da start kluar bau..warna berubah...
adoi...xpyh la korang gambarkan n xpyah la mama nk citer lebey2 eh...

Ape yg mama nak gtau korang....
Pde sape2 yg duk runsing psl mslh neh..try la makan alfafa dari SHAKLEE...
Igt Alfafa dari Shaklee yer....bukan produk lain...

Insya Allah..mslh keputihan dapat di atasi...
Pecaya la..sbb mama sndri mngalami mslh neh sblum neh...
And mama da try makan alfafa 2 tablet setiap makan...
lebey kuang dlm 3kali sehari la...
memang sgt2 bkesan...
dulu asek kene tukar panties ajer bile dtg mslh neh...

Tapi baru seminggu mkan...
da nmpak kesan die....1 ari..xpyh pki pantyliner pun...line clear ajer...
memang sgt2 bpuas ati dgn produk...

Dan lgi best....mama period bulan neh lgsung xde sakit2x...
selalu mama kalu period...darah mmg banyak sgt smpi kene pki double pad...
Pastu mesti senggugut...bisa2 ajer kt tempat peranakan...

Alhamdulillah..bulan neh trase perubahannye...
Juz pki 1 ajer pad....xder bocor and kerap tukar pad...
perut pun selesa sbb xde senggugut...

Bersyukur sgt2 sbb mama serasi pki produk neh....
xperlu nk carik pape pain killer or beli produk yg mahal2x....
Hanya dgn shaklee...sume faedah dpt dlm 1 produk...

Pade sape2 nk order...jgn segan2 yer hubungi mama...
Alfafa neh didatangkan dalam 2 size...

Ade yg 330 bijik untuk small size 

dan 700 bijik untuk large size...

ok..wassap me for more info!!!!!
************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma. 

 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
 ♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482
 ♥SMS only : 012 9399986

ALFAFA COMPLEX


Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil 

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  

Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Keistimewaan utama Alfalfa keluaran Shaklee adalah seperti berikut:

Hanya menggunakan Alfalfa yang telah mencapai tahap kematangan 5-7 tahun. Kebanyakan minuman klorofil di pasaran hanya menggunakan daun dari tumbuhan hijau yang masih muda dan berakar pendek yang mana kandungan nutrient-nya adalah lebih sedikit berbanding Alfalfa yang mempunyai akar yang dalam.

Mempunyai kadar klorofil yang tinggi. Tumbuhan hanya akan mencapai kadar klorofil yang tinggi sekiranya ia dituai setelah mencapai tahap kematangan mutlak. 

Ditanam secara organik dan bebas dari racun serangga dan bahan bertoksik.

Hanya menggunakan daun Alfalfa (tidak dicampurkan bersama batang/ranting pokok). Daun Alfalfa ini akan dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet.

Diproses pada suhu rendah bagi memastikan enzyme yang terkandung di dalamnya terpelihara

Khasiat daun alfalfa :

 ♥ Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
 ♥ Melegakan sakit sendi dan belakang.
 ♥ Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
 ♥ Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
 ♥ Memberi kelegaan semasa haid.
 ♥ Merawat arthitis
 ♥ Bagus untuk elergi dan ekzema
 ♥ Merawat asma
 ♥ Mencuci usus bagi membuang toksik
 ♥ Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
 ♥ Meneutralkan asid dalam badan
 ♥ Merawat masalah keputihan pada wanita
 ♥ Membesar dan menegangkan payudara
 ♥ Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
 ♥ Memulihkan urat selepas bersalin
 ♥ Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
 ♥ Meningkatkan stamina seorang suami
 ♥ Melegakan sembelit

AMARAN : Alfalfa TIDAK BOLEH diambil oleh pesakit SLE

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma. 

 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
 ♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

ALFAFA COMPLEX-Fungsi Vitamin dalam Alfafa

Hye,...arini mama nak citer ckit ttg alfafa complex...
Arini mama terjumpa plak info psal vitamin yg terdapat dalam alfafa...
So mama nak share la yer....
Supaya korang paham and tau cara nak makan vitamin shaklee...
Fungsi Vitamin Dalam Alfalfa

Vitamin A - Membina ketahanan terhadap jangkitan khasnya saluran pernafasan, pertumbuhan sel, menggalakkan kulit yang sihat

Vitamin E - Melindungi sel dari rosak akibat kesan sinaran matahari, pencemaran udara. Baik untuk kesihatan jantung, kardiovaskular, menguatkan otot dalam badan.

Vitamin B6 - Membantu mengurangkan loya, memetabolisma protien dan lemak

Vitamin K - Untuk pembekuan darah, baik fungsi hati.

Vitamin D - Mengawal kalsium dan fosforus. Penting untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat.
"So dalam 1 tablet alfafa terdapat pelbagai vitamin lain...
If korang ade amek vitamin E dan alfafa sekaligus...
Pastikan korang jarakkan masa pengambilannye eh...
Untuk pastikan xberlaku polifarmasi dalam pengambilan ubat...
Maknenye korang xkan makan vitamin E dlm masa yg sama sekaligus...."

Khasiat Alfafa : 

~ Bertindak seperti kacip fatimah 
~ Milk Booster bagi ibu menyusu
~ Melegakan sakit sendi dan belakang. 
~ Menghilangkan kelesuan dan tekanan. 
~ Memberi kelegaan semasa haid. 
~ Memulihkan urat selepas bersalin
~ Bagus untuk elergi dan ekzema 
~ Merawat asma 
~ Mencuci usus bagi membuang toksik 
~ Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
~ Meneutralkan asid dalam badan 
~ Membesar dan menegangkan payudara
~ Melegakan sembelit 
~ Memberi sensasi ‘rasa sejuk’
~ Mengatasi masalah kekeringan semasa bersama suami
************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 
 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

SALAM TAHUN BARU-2014


Ape kabor sume pembaca Blog mama Atiyyah???
Sihat x???
Kalu rasa badan selalu letih dan tak bermaya....
Meh cepat2x dapatkan supplement dari Mama Atiyyah....
Harga memang terbaik punye...

Apepun...mama nak wish selamat Tahun baru...
Moga tahun baru nie...kita semua semakin sihat 
dan amalan ibadah kita juga semakin bertambah...


Sempena tahun baru....
Mama offer pada semua yg berminat nak beli PRODUK shaklee dengan mama...
Silalah terus SMS/WASAP ke number 019 6477482....
Mama nak wat tawaran istimewa untuk semua customer mama...

Ingat...tahun 2014 adalah tahun yg sangat mencabar....
harga barang semua naik...
Minyak...tol...cukai...dan macam2x....
Bukan itu ajer...
Kos perubatan juga dah semakin meningkat...
Kalu nak perkhidmatan kesihatan terbaik...pegi lah swasta...
Tapi dgn kos yg semakin meningkat....
mampukah kita selamanya membayar kos yg mahal???

Kalu pegi hospital kerajaan plak...
yer..memang murah..hanya rm1 untuk pesakit luar...
atau rm5 untuk berjumpa dokto pakar...
Ubat FREE ajer...
Tapi sanggupkah kita menunggu berjam2x untuk dapatkan rawatan???
sanggupkah bersesak2x dengan pesakit kronik yg lain??
kalu masih muda atau suri rumah xpe la...
kalu jenis bekerja???
dah tua???tak larat tunggu lama???
aper cerita??

Jadi  UBAH lah...
Mencegah lebih baik dari BERUBAT....
Jadi dapatkanlah supplement kesihatan yg BETUL dan SELAMAT dari sekarang...
Tak rugi habeskan sedikit wang dari sekarang...
Daripada mempunyai wang berjuta tapi kesihatan zero...

So...pikir2x kan lah yer...
Ingat..walaupun HARGA BARANG semakan MAHAL dan Meningkat..
Tapi bagi mama..Produk SHAKLEE dari mama masih lagi harga sama dan tak der caj tambahan yer...
Sape2x berminat...hubungi la yer....

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 
 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 

Translate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Exchange Link

 
COPYRIGHT BY MAMA ATIYYAH, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink