MIGRAINE & SAKIT KEPALA


Gejala pening dan migraine adalah kerap berlaku dikalangan kita tidak kira berapa usia dan jantina kita.
Selalunya bila pening...kita akan mula berasa mudah letih...tidak bermaya dan cepat nak marah....

Tanda-tanda migrain

✔ Rasa ngeri ditusuk dengan jarum pada sebelah kepala dan merebak ke bahagian hidung dan sekitar mata. 
✔ Kesakitan teramat sangat dan berdenyut2.
✔ Pandangan silau, kabur dan kadangkala menjadi gelap.
✔ Tekak berasa loya, muntah dan kadangkala tangan dan kaki menjadi sejuk.
✔ Pesakit akan menjadi sensitif pada sebarang bunyi dan suara .
✔ Serangan selalunya berakhir dalam tempoh 4-72 jam.
✔ Sesetengah pesakit akan mengalami pengumpulan cecair dalam badan seperti bengkak bengkak dan membesar di bahagian tertentu anggota badan .

Cara elak migrain, HINDARKAN :

✔ Memakan makanan yang mengandungi thyramine seperti keju
✔ Makanan yang mengandungi monosodium glutamate (MSG)
✔ Elak bau yang busuk, bunyi bising dan asap rokok
✔ Minuman yang mengandungi kafein berlebihan
✔ Stress dan tekanan
✔ Jadual tidur yang tak tetap
✔ Menundakan waktu makan dan biar perut kosong terlalu lama

Kebanyakkan dari kita suka sangat mengambil jalan pintas dengan menelan panadol bila sakit kepala menyerang....

Tahukah anda..bahawa pengambilan panadol secara berterusan dan dalam jangka masa yang lama adalah sangat tidak digalakkan dan boleh menimbulkan pelbagai kesan sampingan...
Lebih2x lagi jika kita menagmbil panadol  melebihi dose yang ditetapkan...

Oleh itu...Sepatutnya kita mencari kaedah atau alternatif lain selain panadol untuk mengatasi masalah migraine yang kerap melanda...

Tahukah anda..CoQ10 merupakan salah satu cara yang disyorkan oleh ahli saintis untuk mengatasi masalah sakit kepala akibat  migraine..


So...macam yang kita tahu....CoQ10 memang ada macam2x fungsi...Bukan Sekadar untung jantung...tapi juga bagus untuk masalah migraine...
Jadi..marilah kita amalkan supplement yang semulajadi..selamat dan mesra pelanggan...
Jom order CoQ1o dengan hubungi mama....


*************************************

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 
 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 
 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482
 ♥SMS only : 012 9399986

VIVIX-Alhamdulillah..Dengan izin-NYA mampu bangun dari Stroke


3 Tahun terlantar akhirnya mampu duduk kembali...

Kisah benar ni di ceritakan oleh seorang pengamal Supplemen selama 22 tahun.
Beliau mula makan sejak muda name beliau Uncle JITENDRA

Dan bagaimana VIVIX banyak mengubah ramai kehidupan teman-temanya.
Kisah ini berlaku 4 tahun yang lalu dimana beliau sibuk menyebarkan brochure tentang VIVIX the new breakthrough ke klinik-klinik tempatan, apabila suatu hari ade seorang jururawat tu bertanya.

VIVIX nie boleh tolong orang stroke tak? Uncle Jitendra cerita.. OF COURSE BOLEH sebab VIVIX telah diuji secara klinikal dan memperbaharui sel2 tubuh dengan baik.

So nurse dengan semangat pun order SEBOTOL.

Lepas 21 HARI Uncle Jitendra got a call from the lady suruh die datang ke Seremban sebab pesakit tu duduk seremban. Bila die sampai alangkah teperanjatnya Uncle nie sebab ayah nurse tu dah boleh duduk dimana die telah terlantar SAKIT SELAMA 3 TAHUN. Walaupun die tak boleh berjalan akibat terlalu lame baring, untuk dia duduk dan mampu mengangkat tanganNYA adalah satu keajaiban tuhan berikan pada keluarga tersebut.

Ini adalah antara testimonial sebenar yang di ceritakan pada kami oleh UNCLE JITENDRA yang begitu setia dengan PRODUK SHAKLEE selama 22 TAHUN dan selama itu dia telah berjaya membantu ramai keluarga untuk hidup lebih sihat!! FYI rambut dia mmg hitam k takde coluring or dye ok. aku pun terperanjat!! dan umur dia ialah…… 56 TAHUN!!



Ini perkongsian beliau minggu lepas masa HEALTH TALK.. Memang mengujakan,
Apa itu VIVIX shaklee?

VIVIX ialah satu penemuan Revolusianary dalam anti penuaan tahap sellular atau SEL.
ia adalah merupakan supplemen anti penuaan terbaik di dunia dan lebih dari 1 JUTA botol telah bun dijual.

Di dalam kajian makmal, ramuan VIVIX® telah menunjukkan ia memberi impak kepada 4 mekanisma utama penuaan

1) Melindungi dan membaiki selular DNA
2) Memberi Impak positif keada pengawalan genetik
3) Mengalakan biogenesis (pembentukan baru) mitochodria
4) Melambatkan pembentukan protin AGE ( Advanced Glycation End products)
5) Ia juga menjaga kesihatan jantung, otak, kesihatan imun sistem, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap sel dan kesihatan dan kesejahteraan.

p/s: Offer Vivix Untuk bula MEI sahaja..Harga spesel..Sila SMS/wassap untuk mendapatkannya dengan harga istimewa...

copypaste:  Mommy Razim

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 
 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

Vivix-Bagus untuk Pesakit Kencing Manis

En. R Jitendra merupakan penghidap Diabetes sejak 14 tahun yang lalu. Kadar gula dalam darah ialah 15.5, tetapi kini setelah mengambil VIVIX Shaklee selama 7 bulan secara konsisten, kadar gula dalam darah telah menurun kepada 4.8 dan beliau telah bebas dari Diabetes. Kata beliau “ Kini saya dapat menikmati kehidupan saya dengan penuh gembira dan hebat; terima kasih VIVIX”
Sumber: Vivix2u


Vivix bertindak dalam 4 cara:

1. Mempertahankan sel (cell defense)

2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)

3. Memperbaiki sel (cell repair)

4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)

VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

“ Dalam bentuk cecair, minum 1 sudu sehari, rasa macam cordial rebina yang pekat.”

TESTIMONI PENGGUNA SHAKLEE

"Pengambilan Vivix banyak memberi kesan positif pada paras gula dalam darah dan penglihatan yang kabur dulu telah pulih seperti sediakala"

"Paras gula tak naik macam sebelum neh pas consume Vivix.Kalu tak...Mesti gula naik kalu makan lebey cikit"

Wah banyak betul kebaikkan VIVIX ni..Jom hadiahkan sebotol vivix untuk yang tersayang....Lagi2x sekarang tengah promosi vivix kan??Harga memang kaw2x Murah... 
Nak Order??Pm/whatsapp 019 6477482 atau sms 012 9399986

Buatlah Pilhan Yang Terbaik..Pilihan Di tangan Anda

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 
 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

VIVIX- PRODUK TERBAIK UNTUK BERHENTI MEROKOK

Bulan nie asek promosi Vivix ajer..
Sana sini duk citer psal kebaikna vivix...
Korang xterase ker nak beli???
Ker sayang duit bila tgok harga vivix neh???
kali neh nak suh org pkir la cikit...
Korang tau x, yg vivix neh bagus untuk mereka yg payah nak berhenti merokok???
Da try mcm2x produk untuk berhenti merokok...Tapi tetap xberjaya???
Ada plak tuh sampai xda langsung niat nak berhenti merokok...
Erm...duit duk perabih ker rokok aje kan???
Kalu dihitung la kan..baper ribu da $$$ yg kuo untuk beli rokok???
Baper banyak VIVIX yg korang leh beli kalu ditukarkan kepada kos mbeli rokok??
Huh...pikir2xkan la...
Untuk pelaburan sekali ajer dalam RmXXXX....
Si suami...abang..adik...ayah tersayang...
mampu untuk berhenti merokok secara semulajadi...
Paling best...Insha Allah...xde kesan sampingan bila korang try produk neh...
Xpercaya???Meh tengok kat bawah neh...
Kalu xnak ubah lagi...xtau la mama...
Ape2pun untuk yg berminat nak beli dan nak harga istimewa..Cepat2x wasap atau sms yer...
Jangan tunggu lame2x sebab promosi bakal berakhir 31 Mei 2013
************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 

 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

TESTIMONI 1-VIVIX SHAKLEE


Puan Ira

Pagi ni saya nak berkongsi berita gembira. Baru malam tadi saya hubungi ayah. Bertanya khabar. Yelah, memang saya selalu hubungi ayah. Tapi sebelum ni tak tanya pulak pasal hal ni. Heheh..Saya tanya ayah samada ayah masih konsisten ambil vivix setiap malam sebelum tidur atau tak. Sebab ayah saya ni jenis yang sangat liat nak ambil vitamin. Lagi pula ayah tahu harga vivix ni sedikit mahal.

Ayah tak mau vivix cepat habis sebab ayah takut menyusahkan saya untuk topup vivix dengan lebih cepat. Selalu saya pesan kepada ayah untuk mengambilnya secara konsisten. Bulan ni adalah bulan kedua saya mensupply vivix untuk mak ayah saya. Dan subhanallah…ia telah menunjukkan hasil yang sangat memberangsangkan.

Untuk pengetahuan semua, ayah saya mempunyai masalah sakit lutut. Beliau juga mempunyai penyakit darah tinggi.Ayah pernah kena mild stroke 4 tahun lepas kerana lupa ambil ubat selama 2 hari. Ayah masih berasa kebas2 di satu belah tubuhnya. Sehinggalah bulan lepas saya berikan vivix untuk mak dan ayah gunakan semasa berpuasa dan disambung untuk botol seterusnya pada bulan ini.

Apa perubahan yang ayah saya alami? Pada mulanya ayah hanya tahu vivix ni hanya untuk sakit lutut. Sebab ayah ni jenis sangat liat nak ambil vitamin,lagi2 yang mahal sikit. Ni sebab ayah selalu mengadu sakit lutut kepada saya. Tapi tadi saya bagitahu ayah untuk terus konsisten ambil vivix sebab ia juga penawar untuk darah tinggi. Kemudian ayah cerita,” Ayah gi buat check up kat doctor. Bila di chek, dapat result yang menggembirakan. Sebelum ni tekanan darah ayah tidak pernah 150/90. Biasanya 170/100 atau 160/100”.

Saya sangat bergembira dengan result ini. Dan saya doakan agar ayah dan mak saya semakin sihat dan bahagia selamanya. Saya tak kisah nak topup vivix untuk mak ayah saya setiap bulan pon sebab walaupon ia mahal, ia sangat berbaloi.



************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 
 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

Translate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Exchange Link

 
COPYRIGHT BY MAMA ATIYYAH, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink