PENGAMBILAN LECHITIN DAN ALFAFA SECARA SERENTAK


Selamat ari isnin sume....
Ari pertama dalam minggu bekerja...
sangat2x la malas dan xde mood....

Haish....wake up!!wake up!!!
Kene semangat!!! Jangan lemah2x...huhuhh...

Ok..arini entry penting untuk korang yer...
Plz bace betol2x and take note ok...

Ade sape2x x kat sini yg pernah amek alfafa sekali dengan lecithin x????
Selalunye diorang yg amek kombinasi produk neh sebab nak slim aka kurus...
Dan yg paling ramai amek gabungan produk neh adalah untuk ibu2x menyusu yg nak kuruskan badan diorng..
Ekceli xde masalah pun if korang amek set neh..
jangan takut jangan panik...
mama juz nak highlight-kan entry neh sebab ade satu perkara yg korang perlu beri perhatian bila consume alfafa dan lecithin serentak...

Ape Perkara Penting Bila makan alfafa dan lecithin sekaligus??

ok..plz take not and take ur action NOW!!!!
Perkara paling penting korang mesti buat ialah MINUM AIR KOSONG sekerap yang mungkin..

Ramai yg salah paham....
bile kite suh minum air masak dalam 4 liter sehari...
Diorang sume cakap mane boley...kembung la perut...
eh..memang la kembung perut sampai meletup if korang telan sekaligus air 4 liter tuh...
Konsep minum air kosong kat sini adelah minum sikit tapi secara berperingkat dan kerap..

Macam mana saya nak tau yg saya kekurangan air semasa amek vitamin neh???

sekiranya terdapat tanda2 berikut bila korang amek alfafa atau lecithin...itu maknanya korang da kekurangan air la dalam badan...So tindakan yg korang perlu amek...mudah ajer..minum la air masak sekerap yg mungin...Bio banyak kencing sbb melalui air kencing la toksik2x dalam badan dikeluarkan...

Tekak mudah rasa haus
Kulit wajah ditumbuhi jerawat halus
badan ditumbuhi ruam
Kulit menjadi kering dan gatal
Kulit bibir menjadi kering
Mudah rasa nak demam
sembelit
ulser mulut

Kesimpulannya pengambilan dua vitamin neh secara serentak atau sekaligus agak tidak digalakkan KECUALI korang memang xde masalah nak amek air masak secara kerap dan banyak...
Tapi kalu korang memang jenis malas nak g tandas...
malas nak minum air masak...mb korang xperlu amek secara serentak...

Ape2pun korang leh la berbincang dan bertanya dahulu pada pengedar korang if berminat nak mencube yer...!!!!

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 
 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

RESEPI MEALSHAKE


Tercari2x resepi sedap Mealshake???
Bosan da men bancuh mealshake cam gitu ajer???
Jom try resepi mealshake yang gempak dan ringkas...

pic creadit to Nur Adha mansor dan di-edit info oleh mama Atiyyah
Sebelum neh mama ada bagi resepi untuk ESP kan???
korang da try ke belum???
Best tau if korang ikut esepim tuh...
Tapi mama xtry lagi sumenye....
sebab xsume bahan ade jual kt tempat mama... T-T..

Ok..tu aje entry kali neh...simple..mimple tapi padat yer...

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 
 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 
 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

SHAKLEE SET MENYUSU PALING MURAH DAN JIMAT


Selamat ari selasa sume...
Arini mama keje sensorang plak sbb partner kene cover tempat lain...
So pagi2x kene update blog dulu sblm bz..

Ok...kali neh mama nak tekankan ckit pasal set menyusu...
Yer mama tau ade antara korang yg xsuka nak makan pil banyak2x...
Lagi2x SET 3M dan SET B memang ade la dua tiga jenis pil

TApi kalu dipikirkan...sume pil tuh ade la function die...
Tapi nak wat cam ner kan....Kalu memang da tekak jenis payah sgt nak telan pil...

So kali neh mama suggest korang untuk amek ESP, OSTEMATRIX dan ALFAFA ajer if korang duk mencari set menyusu yg xde banyak2x pil...
Tapi set neh sesuai untuk ibu2x yg memang xde masalah pnyususan lgsung yer....

Kenapa 3??Napa x satu ajer???
Aisey....banyak plak citer eh....

erm....macam neh...ekceli sume produk shaklee ade banyak fungsi die...
Bukan hanya satu fungsi ajer.....
Sebab tuh kita dh ade setiap kategori untuk setiap set...
If korang nak amek ESP ajer untuk tambah susu pun..ok ajer...
Tapi jgn bising la knapa susu korang xbanyak mcm org yg amalkan set 3M...
ade paham???

Ok..untuk set neh...mama cdgkan esp, ostematrix dan alfafa ajer kan???
Yg neh lebey murah ckit la dari harga set 3m....Tapi masih mampu memberikan kesan yg korang inginkan....

Selain sebagai milkbooster,Set ne jugak bagus untukibu2x sume...
Cth esp...kesan sampingan if korang amek...akan jadikan kulit semakin cantik....
strechmark pun ilang.....pipi makin gebu dan mulus....

Ostematrix plak mengatasi masalah sakit pinggang dan memberikan rasa segar dan cergas ajer bila korang makan...

Manakala alfafa plak...aish..mcm2x kebaikan....
cume pling penting...selain membanyakkan susu..alfafa jugak penting untuk merapatkan ape yg longgar yer...
huh...korang paham2x la sndri...

ok...itu ajer nk citer...
Ade sebarang kemusyikalan..boley hubungi mama yer....
wassalam...


************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer...
 ♥ Fb : Wa Amal
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482
 ♥SMS only : 012 9399986

Herbal Blend® Multi-Purpose Cream


Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.

Dingin, bermentol dan tidak berminyak.

Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.

Cream ini adalah cream kulit yang serbaguna yang boleh dipakai pada kulit sesiapa sahaja. Bayi sangat disyorkan menggunakan cream kulit serbaguna ini bagi mengatasi masalah eczema, gigitan nyamuk, ruam-ruam dll.

Dipekkan sebanyak 4oz dalam 1 botol. Semua ahli keluarga boleh menggunakan cream ini tambahan cream ini tidak mengandungi sebarang bahan kimia, selamat dan berkesan.

KELEBIHAN HERBAL BLEND MULTI PURPOSE CREAM

 ♥Ruam, 

 ♥Luka kecil , 

 ♥Calar, 

 ♥Demam (sapu keseluruh badan suhu akan turun), 

 ♥Eczema, 

 ♥Masalah kulit Gatal 

 ♥Menghilangkan Parut 

 ♥Melembutkan Kulit Yang Kasar 

 ♥Elokkan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki. 

 ♥Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak. 

 ♥Memecahkan Lemak / Pembuangan Angin Dengan Cara Urutan Terutama Pada 

 ♥Bahagian Perut 

 ♥Losyen Kegunaan Harian 

 ♥Menghilangkan parut, termasuk campak dan chiken pox


************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 
 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482
 ♥SMS only : 012 9399986

PROMOSI BELI 6 PERCUMA 1

Macam bese setiap bulan Shaklee pasti ade wat promosi untuk produk diorang...
So ntuk bulan neh nutriferon yg take place yer...

Nutriferon neh bagus sbb if korang or anak2x demam....
Leh jer makan eh...
Pasneh da xpayah lagi nak telan segala macam ubat tahan sakit
atau pun panadol lagi....
Sekiranya korang berminat nak beli...
Boley la calling2x mama yer...
If la korang serius nak beli..tapi ade kekangan dari segi badget...
Xper...hubungi ajer mama...
Kita chat secara personal and mama akan bagi option untuk korang...
Kalu memang korang serius nak beli dgn mama...
Nak sihat dan cantik 
Juz wassap or sms...
*************************************

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 
 ♥ Fb : Wa Amal 

 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

NUTRIFERON - IMUNISASI TERBAIK UNTUK TUBUH KITA!!!!


Cuaca yang xmenentu sekarang neh memang agak memeningkan kan???
Mana tak nye....
Kejap panas...kejap sejuk...
Lagi2x kalu mcm mama neh...
Kat tempat keje...pakai aircond..sejuk beku...
Kuo dari tempat keje...Kepanasan ajer...

Last2xnye kepala pun ase memusing aje...
Pastu mudah la nak dapat selesema kan???
Batuk lagi...then demam...

Tapi kalu kita xper la...da tua2x senang nak carik ubat...
Kalu budak kecik??Anak2x..mesti pening kalu demam kan??
Dah la g klinik pun..xsume ubat kita leh bagi....
Demam pun xjugak2x kebah....

TAPI!!!!.....
sekarang xperlu risau lagi....
Dengan adanye produk vitamin dari SHAKLEE.....
Semunye INSHA ALLAH ade jalan penyelesaiannye....

Ape susah...Kalu anak demam selesema...
try bagi vitamin c chewable...
Bukan susah pun...Kunyah2x ajer pun....
Pastu telan..senang kan??

Tapi kalu x ok gak....
Jm try plak NUTRIFERON dari shaklee...
Amek aje sepeket campur air ckit and minum...
Kalu baby demam plak...ibu2x juz minum nutriferon adn trus direct breastfeeding...
Secara x langsung...boleh juga salurkan kepada bayi yang tengah menyusu..

Apa itu NutriFeron?


Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon iaitu Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojim. Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. 

Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.

NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee.Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee. 

Sebagai suatu suplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Jom tengok testimonial pengguna yang telah berjaya dengan NUTRIFERON!!!



Sape yang perlukan NUTRIFERON neh???

 ♥ Individu yang ingin kukuhkan sistem imun.
 ♥ Individu yang menghadapi masalah sistem imun.
 ♥ Individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.
 ♥ Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.
 ♥ Ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 
 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

Translate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Exchange Link

 
COPYRIGHT BY MAMA ATIYYAH, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink