LECITHIN OUT OF STOCKS!!!!!

WHAT???!!!!Lecithin pun da abes stock??Oh my Shaklee....
Lepas vit c ...sekarang giliran lecithin plak untuk pending di pasaran...
Wow...hebat penangan shaklee....
sume brg abes stok!!!!
tu maknenye produk die mmg sakit awesome dan terbaek la....
Ape yg hebat sgt ttg lecithin smpi leh abes stok neh???
Jom mama share dgn korang sume...
Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. Soya lecithin merupakan sumber utama kolina.

Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin.

13 Kebaikan Lecithin, Bukan Sekadar Kuruskan Badan!

Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini
Kenapa org yang nak kurus suke lecitin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.,
Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.…
Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitin
Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida
Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…
Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema
Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
Lecithin, bersama unsur2lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan


TESTIMONI DARI CUSTOMER


Ok..ade paham...uish..bgus btol kan???Sape2 yg nak kurus atau nak kurangkan berat badan..memang sesuai la kalu nk amek lecithin neh...

Tapi lecithin plak da abes stok??cam neh eh???
Xper,,jgn isau la..ade alternatif lain bg lechitin if nak atasi mslah berat badan dan nak kurangkan mslah kesihatan yg lain...

Juz emel mama ajer yer...nnti mama gtau...
ok..nnti jumpe agi..wassalam...

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi/Trial Pek boley Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 
 ♥ Fb : Wa Amal 

 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

VITAMIN C CHEWABLE SHAKLEE KEHABISAN STOK


LISTEN!!!LISTEN!!!LISTEN!!!

Untuk pengetahuan sume..mama baru dpt info yg vitamin c chewable juge sudah semakin berkurangan..
Wah..nmpak sgt yg vita c shaklee neh mmg power la smpi stok cepat gler nak abes...
Sebelum neh ade packaging vita c dlm bentuk 90 tablet sebotol...
Yg tbaru..vita c chew shaklee dtg dlm bentuk 300 tablet sebotol....
Lgi banyak..jimat dan harga yg berpatutan...

Oh yer..mama ade satu pengumuman...
sekrang..mama nak abeskan stok vita c chew mama yg 90 tablet per botol...
Cepat2x grab yer pde sape2 yg berminat...
Sebab mama cume tggl lgi 4 botol ajer...

Sape2 yg nak..cepat2 wassap mama kat 019 6477482 yer...
Sape yg wat payment dulu....
die yg dapat...mama offer pde yg berminat ajer yer...


P/s: mama ade satu berita bek...Gud promo pde sapey yg berminat nak beli produk shaklee....
Hanya  berlangsung selama 3 hari ajer...
25/02/2013-27/02/2013
DIJAMIN JIMAT RM 100

SMS/WASSAP 3DD ke 019 6477482 SEKARANG !!!!
untuk promosi barangan terhebat dari mama...
Nak tau..cepat sms/wassap yer....
Promosi hanya 3 ari ajer yer....

***Promo ini tidak tertakluk dengan SHAKLEE (m)..

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi/Trial Pek boley Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 
 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage :Vitamin Sihat Dan Cantik 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

PEK EKONOMI vs TRIAL PACK

Hye..arini mama mention lagi ttg produk shaklee neh...
Mama perasan untuk bulan nie ajer..
ramai tetamu mama yg duk tcrcari2 produk shaklee dalam bentuk trial pek...
Ok..arini mama wat entry khusus untuk trial pek shaklee yer...
Untuk pengetahuan sume...mama memang ade wat trial pek untuk sume vitamin shaklee..
Tapi mama lebey khususkan kepade Produk Euphoria Set Shaklee...
Sebabnye...mama tau rmai yg di luar sana yg xberkemampuan untuk beli vitamin shaklee secara full pek...
Dan ade juge yg xberani nk beli scare full pek sbb tkut xsesuai dgn dionrg..
So mereka lebey prefer untuk ambik pek percubaan dulu untuk try test samada sesuai ataupun tidak..
Huhhu..ekceli mama pun same gk mase mula2 consume vitamin shaklee dulu..
Sebab tuh mama offer pde sape2 yg xberkemampuan atau baru ajer nk consume shaklee..
boley order dgn mama secara trial pek..
Ok..mama listkan Euphoria Set untuk Trial pek bagi tatapan sume yer...















Untuk harga..Boley la hubungi mama melalui saluran berikut:
 ♥ Fb : Wa Amal  ♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty  ♥ Shaklee ID : 890653  ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com  ♥ Wassap Only : 019-6477482  ♥SMS only : 012 9399986

Ok..ade paham??Hope korang berpas ati dgn penerangan mama yer...
*************************************

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

 Jika berminat untuk membeli dengan Pek Ekonomi/Trial Pek boley Hubungi mama atau isi ajer ORDER FORM yer... 
 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
 ♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

SET 3M SHAKLEE ( SET MENYUSU)

oK..Selain set B untuk menyusu...Satu lagi euphoria set shaklee yg femes dan tip top adalah set 3M shaklee..
Ape beza set B dan 3M shaklee eh???
Ok..sedikit info..
Set B adalah untuk mereka yg langsung xde masalah penyusuan..
Cuma Ianya lebey untuk memperkayakan susu ibu dgn zat dan nutrien semata-mata.
Maknanya susu memang sentiasa ada..
Cume ibu2 nak susu mereka lebey berkualiti.
Ok..Untuk 3M shaklee plak...
Mngandungi Set B, ostematrix  da ESP,
Set neh digalakkan untuk ibu2 yang ada masalah penyususan
Ibu2 yang bekerja/suri rumah yg nak mula simpan stok susu
Si ibu yg mahukan anaknya tido lena waktu malam
Masalah penyususan yg dimaksudkan adalah kurangnye penghasilan susu walaupun telah melakukan sesi perahan setiap 2 jam atau minum air kosong sebanyak 3L sehari.
SO wujud lah SET 3M neh...
Vita-Lea – Multivitamin & mineral
- Mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral yang diperlukan oleh tubuh.
- Berfungsi mengimbangi segala bahan kimia dalam tubuh
- Menambah kepada apa2 pemakanan yang kurang dalam badan kita
- Membantu memelihara kesihatan secara umum
- Membantu penyerapan zat makanan yang kita ambil.


B-Complex
- Membantu mengatasi kelesuan
- Penting bagi kesihatan mental, membantu mencegah kemurungan
- Membantu pelepasan tenaga dari makanan
- Pengambilan gula, alkohol dan pil perancang meningkatkan keperluan vitamin B
- Diperlukan bagi sistem saraf
- Mengatasi stress
- Menukarkan gula kepada tenaga


Vita-C (Sustaine Release) 
- Fungsi sustain release adalah supaya vitamin c dilepaskan secara perlahan dan kekal lebih lama dalam badan kerana sifat vtamin C yang larut air (mudah musnah).
- Membantu meningkatkan taraf sistem pertahanan badan.
- Membina kolagen (bahan pelekat) dalam membina sel2 badan.
- Diperlukan dalam proses penyembuhan luka dan kudis
- Memulihkan selesema
- Bertindak sebagai anti kimia terhadap racun nitrat dan nitrit
- Perokok, perokok sekunder, mereka yang selalu stress dan lesu memerlukan vitamin C yang lebih
- Sebagai pelindung sel dalam menghadapi serangan radikal bebas

Alfalfa Complex
- Salah satu makanan tertua di dunia yang dikatan sebagai tumbuhan ajaib
- Mengandungi 8 enzim pencernaan dalam kuantiti yang mencukupi
- Mengandungi klorofil, yakni ejen deodoran dan pencegah toksik
- Mengandungi 10 vitamin, 15 mineral, gentian dan amat kaya dengan protein
- Secara tradisi diambil untuk mengatasi sakit sendi dan alahan
- Mengandungi trace minerals lebih banyak berbanding tumbuhan lain
- Digunakan sebagai penggalak susu ibu
- Mengandungi kalsium yang tinggi

ESP
Kompisis vitamin utama dalam susuibu ialah protien. Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protien sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protien yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.
OSTEMATRIX
Dalam susuibu, antara kompisis vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali. Ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period), mendapati susunya akan merundum. Ini disebabkan kekurangan kalsium di dalam darah yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

Selain itu, kelebihan Kalsium Shaklee ialah:

Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan..

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma. 
 ♥ Fb : Wa Amal 

 ♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
 ♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

SET B ( IBU MENYUSU )

Jom bace ckit info ttg Euphoria 

Vita-Lea – Multivitamin & mineral
- Mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral yang diperlukan oleh tubuh.
- Berfungsi mengimbangi segala bahan kimia dalam tubuh
- Menambah kepada apa2 pemakanan yang kurang dalam badan kita
- Membantu memelihara kesihatan secara umum
- Membantu penyerapan zat makanan yang kita ambil.


B-Complex
- Membantu mengatasi kelesuan
- Penting bagi kesihatan mental, membantu mencegah kemurungan
- Membantu pelepasan tenaga dari makanan
- Pengambilan gula, alkohol dan pil perancang meningkatkan keperluan vitamin B
- Diperlukan bagi sistem saraf
- Mengatasi stress
- Menukarkan gula kepada tenaga


Vita-C (Sustaine Release) 
- Fungsi sustain release adalah supaya vitamin c dilepaskan secara perlahan dan kekal lebih lama dalam badan kerana sifat vtamin C yang larut air (mudah musnah).
- Membantu meningkatkan taraf sistem pertahanan badan.
- Membina kolagen (bahan pelekat) dalam membina sel2 badan.
- Diperlukan dalam proses penyembuhan luka dan kudis
- Memulihkan selesema
- Bertindak sebagai anti kimia terhadap racun nitrat dan nitrit
- Perokok, perokok sekunder, mereka yang selalu stress dan lesu memerlukan vitamin C yang lebih
- Sebagai pelindung sel dalam menghadapi serangan radikal bebas

Alfalfa Complex
- Salah satu makanan tertua di dunia yang dikatan sebagai tumbuhan ajaib
- Mengandungi 8 enzim pencernaan dalam kuantiti yang mencukupi
- Mengandungi klorofil, yakni ejen deodoran dan pencegah toksik
- Mengandungi 10 vitamin, 15 mineral, gentian dan amat kaya dengan protein
- Secara tradisi diambil untuk mengatasi sakit sendi dan alahan
- Mengandungi trace minerals lebih banyak berbanding tumbuhan lain
- Digunakan sebagai penggalak susu ibu
- Mengandungi kalsium yang tinggi

HARGA:

Vitalea 120 biji = RM 88.75
B Complex 120 biji = RM 53.75
Vitamin C SR 500mg 180 biji = RM 92.50
Alfafa Complex 330 biji = RM 53.75

TOTAL = RM 288.75

************************************* 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma. 
♥ Fb : Wa Amal

♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty
♥ Shaklee ID : 890653
♥ Emel : missjiwang87@gmail.com
♥ Wassap Only : 019-6477482
♥SMS only : 012 9399986

SOAL JAWAB KEKELIRUAN SET MENYUSU SHAKLEE

Selamat ari isnin sume....
Selamat bkerja yer lepas 2 hari bercuti...
Mood: meme sgt malas nk keje...huhuhuhuh
ok..pagi2 neh Mama Kongsikan Soal JAwab yg mama amek dari Blog Kak Hanis
Soal jawab neh dikogsikan oleh Kak Norita yg merupakan Master dlm Euphoria grup.
Mama terdetik nak share ttg info neh sbb baru2 neh ade pgguna shaklee yg komen bahawa beliau telah mggunakan set Menyusu Set B dan Set 3M..
Tetapi susu xbanyak pun...
mcm xde hasil pun..
So arini korang bace la pnglaman sndiri oleh kak Norita
biar jelas dan terang untuk info korang sume...

Orang tanya, benarkah pengambilan vitamin Shaklee boleh buat susuibu pekat?
Memang benar kerana pengambilan vitamin sendiri akan meningkatkan kepekatan darah si ibu maka sebab itu la si ibu perlu mengamalkan pengambilan air kosong yang seimbang dan tidak kurang 3L sehari jika amalkan vitamin.

Mengapa bila susu pekat anak minum sedikit, adakah benar anak mudah kenyang?
Samakah bila kita minum milo pekat dengan milo cair? Pasti tidak …cuma nama minuman itu tetap milo. Jika baby terbiasa dengan susuibu yang sedikit cair dan bila tiba-tiba berubah menjadi pekat, anak hanya akan minum sedikit sahaja untuk membiasakan dengan rasa baru tersebut. Jika selepas minum anak tak mudah merengek atau nangis, insyaALLAH ia puas walaupun hanya dengan minum sedikit.

Benarkah susu pekat itu bermakna susu mengandungi banyak vitamin?
Tiada kajian yang saintifik dilakukan namun yang pasti apa jua si ibu makan akan disalurkan kepada si anak melalui susuibu. Hanya melalui pengalaman saya dan pemerhatian ke atas ibu2 yang mengamalkan pengambilan vitamin mendapati perubahan yang ketara kepada pertumbuhan si anak di mana 6 bulan pertama perkembangan sangat2 mengalakkan selain bayi dikatakan mempunyai tahap kesihatan yang baik berbanding sebelum si ibu itu mengamalkan pengambilan vitamin.
Apakah fungsi utama pengambilan vitamin sepanjang mengandung dan sepanjang penyusuan?
Ibu mengandung diwajibkan mengambil vitamin b, folic asid, obimin (multivitamin) serta tablet zat besi jika didapati kekurangan darah. Ini demi mengurangkan risiko kematian si ibu apabila melahirkan anaknya.
Namun selepas melahirkan si ibu itu mempunyai pilihan untuk menyusukan anaknya dengan susuibu atau susu formula. Maka kepentingan vitamin ini tidak dipentingkan seperti masa mengandung. Namun untuk ibu yang menyusukan anaknya dengan susuibu dan bagi yang sedar tentang cara hidup yang terkejar2, masakan yang ringkas dan tidak mengikut panduan piramid makanan, faktor persekitaran yang sangat tercemar, pasti meneruskan pengambilan vitamin demi kesihatan diri. Vitamin ini hanya membantu agar si ibu itu sustained bertenaga, energetic, ceria dan bersemangat sepanjang hari. Bila si ibu itu sihat dan bersemangat, pasti matlamat penyusuan 2 tahun menjadi sasaran walau apapun dugaan yang datang.

Pengalaman sendiri menyusukan anak dengan vitamin?
Saya sendiri tidak tahu pada awalnya sepanjang menyusu bahawa vitamin akan disalurkan kepada bayi melalui susuibu. Namun apabila satu hari saya ke klinik Haizam untuk membuat check up bulanan untuk anak saya, doc mula menegur terutama apabila berat Addin yang berumur 5 bulan telah mencecah 10kg!
Masih ingat lagi Doc Haizam bertanya “Sihat baby ni! Dia ada makan apa ibu?”
Saya menjawab “Tak de lagi doc sebab belum 6 bulan kan? Saya hanya bagi dia susubadan sahaja”
Doc Haizam “Ibu ada makan vitamin apa2 ke?”
Saya menjawab “Ada, vitamin Shaklee”
Doc Haizam “Vitamin Shaklee bagus tapi mahal, but you pay for the quality off course”.
So bila time Nasa pun, Doc Haizam akan sebut, “Bagus minum susuibu, anak sihat”….masakan tidak, Nasa lahir 3.3kg, bulan pertama 5.3kg, bulan kedua 7.3kg dan bulan ketiga 8.9kg……so benarlah vitamin ibu makan disalurkan kepada mereka kan?
Satu kepuasan keluar dari bilik Doc. Abah pun tersenyum sebab satu pelaburan yang berbaloi apabila melihat anak sihat dan pertumbuhan yang sihat. Tapi mereka mula membesar seperti biasa apabila mereka mula aktif. Tiada istilah overweight jika anak minum susuibu sebab kandungan susuibu tidak seperti susu formula.

Benarkah hanya Shaklee yang memberi kesan yang baik pada penyusuan?
Tidak sama sekali. Bagi yang berkemampuan boleh mendapatkan vitamin yang berbayar seperti Shaklee dan berjenama seangkatan dengannya. Bagi yang kurang berkemampuan, boleh mendapatkan di klinik kerajaan. Ianya balik pada kemampuan masing-masing. Ada ibu yang suka melahirkan di klinik swasta dan ada di klinik kerajaan. Tiada masalah sama sekali. Cuma kalau si ibu mampu keluarkan duit beli handbag , handphone dan tudung berjenama mahal…tak salah keluarkan sedikit belanja untuk diri sendiri dan berikan hak di klinik kerajaan yang kita boleh amik free tu kepada yang lebih layak.

Pam susu
Masa zaman Addin ibu mula pam dan susuibu hanya tersimpan dalam peti beku. Namun sebab tak kerja, dan tiada banyak maklumat yang ibu belajar tentang susu beku, maka abah mencadangkan susu tersebut disiram sahaja pada pokok bunga. Masa tu tak de forum susuibu atau apa jua kumpulan sokongan macam sekarang. Masa Nasa pula sama juga, pam juga masa pantang aje tapi lepas niat nak cuti tanpa gaji sebab nak susukan sepenuhnya dengan susuibu, ditambah Nasa tak nak minum guna botol….maka susu beku tu pun menjadi air siraman pokok buah aje ditepi rumah. Sebab itu ibu sangat bangga bila ada kawan penyusuan yang cekal dan kuat semangat yang tetap konsisten membuat perahan susu dikala mereka dipejabat demi memastikan si kecil mereka mendapat nikmat minum susuibu.
Dua tahun tu tak lama….satu kepuasan bila kita menjayakannya. Bagi yang belum pernah, teruskan usaha. Doa ibu sentiasa mengiringi kalian!


Ok??Arap korang paham yer...
Kesimpuannya bile guna set menyusu shaklee korang mesti:

Sentiasa susukan baby setiap 2 jam
Sentiasa pam susu selepas habis menyusu baby
Banyakkan minum air masak(3L sehari)
Yakin dan berdoa untuk banyakkan susu
Redha dan Tawakkal..

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma. 
 ♥ Fb : Wa Amal 

 ♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 

 ♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

Translate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Exchange Link

 
COPYRIGHT BY MAMA ATIYYAH, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink