SET PENCUCI MUKA DARI SHAKLEE

Manjakan kulit anda dengan ramuan yang lembut, semulajadi dan bersih.


Entri hari ini bukan cerita mengenai vitamin tetapi masih lagi berkait rapat dengan Shaklee,iaitu pencuci muka keluaran Shaklee atau lebih dikenali dengan NutriWhite

Mungkin ramai yang belum tahu Shaklee juga ada mengeluarkan product skin care set. So, Korang bukan ajer boley guna Set D or Set Kecantikan untuk penjagaan kulit dari segi dalaman malah untuk mereka yang ingin menjaga  kecantikan dari segi luaran pula boleh menggunakan set Nutriwhite.

Jom kita tgk apa yg ada dlm set Nutriwhite ni..

Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15

Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran


Overnight Renewal Whitening Cream


Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

Gentle Deep Foaming Cleanser



Membersihkan dan menyegarkan kulit
Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
Lembut dan menyegarkan

Soothing Radiance Whitening Softener



Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
Kudzu menegangkan dan mencerahkan
Marshmallow melembapkan
Ianya sangat berkesan

Gentle Action Makeup Remover



Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri

Daily Defense Whitening Essence


Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan:

Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
Lembut dan mudah diserap oleh kulit

Spot Whitening Treatment



Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
Cats Claw menegangkan kulit
Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma. 

 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
 ♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

SENARAI HARGA PRODUK SHAKLEE








Anda boleh merujuk kepada senarai harga untuk pembelian vitamin Shaklee di mana-mana cawangan Shaklee berdekatan. Jangan lupa untuk menggunakan ID 890653 
 (JAWAHIR BINTI HASAN)  untuk mendapatkan barang shaklee di cawangan berdekatan anda...
Pendaftaran ahli secara terus di cawangan Shaklee memerlukan penaja. Sudi-sudikanlah menamakan mama atiyyah, ID 890653  sebagai penaja anda!

 Jangan lupa untuk memaklumkan kepada mama setelah mendaftar untuk perkongsian ilmu selanjutnya hehehe.


Produk Shaklee hanya boleh didapati di cawangan Shaklee atau pengedar individu yang sah sahaja. Berminat, sudikan hubungi mama ye.

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

 ♥ Fb : Wa Hasan
 ♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com ♥
 Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

Worniojowo Giveaway by Wanynaziar'

Assalamualaikum..Arini out of topic abaout SHAKLEE....
Entry yg neh mama nak citer psal mama join GA 'Worniojowo Giveaway by Wanynaziar'

Haha..actually mama saje2 join...nmpak cam best plak..
Selain dari tuh sbb nk promote blog ajer sambil up kan traffic blog...

Ok..kalu berminat nak join gak..Juz klik the Banner yer...


ok....Mama da ikut sume syarat yer..
Done follow!!!

Like alraedy!!!!!
Ok..sume sponsor pun da like and follow..Tapi xdpt la nak wat bukti sume..bnyak sgt..hahaha..opzz...

Harapan..leh menag and blog neh leh glamer r pasneh..ekekekeke...

VITA C CHEWABLE-Alternatif kepada VITA C SR


vit C dr mehmet oz Stress, Tekanan: Vitamin C Shaklee dapat membantu


Whoa... Vita C SR takde sampai April 2013?? Gilerr laris Vita C Shaklee ni. Kalau dah sampai seantero dunia kehabisan stok, boleh ke nak pertikaikan lagi tahap kehebatan Vita C Shaklee ni? 

Kepada yang mula rungsing takut keputusan bekalan, suka Mama ingatkan bahawa Shaklee juga menawarkan produk Chewable Vita C 100mg. 

Chewable Vita C Shaklee kini sudah ditingkatkan formulasinya dengan tambahan Citrus Bioflavanoid Complex dan menjadi antara supplement vitamin C paling lengkap di pasaran. Kini nama baru Chewable Vita C adalah Chewable Vita C Plus.

vitamin c, manfaat, kebaikan, kelebihan, fungsi, kulit, kecantikan, awet muda, anjal, kanak-kanak, tulang,gigi, gusi, shaklee

Menariknya, manfaat vitamin c dalam Chewable Vita C plus ini bukan sahaja boleh dinikmati oleh kanak-kanak berusia dari empat tahun dan ke atas, tetapi juga boleh dinikmati oleh orang dewasa yang tidak suka atau sukar menelan tablet atau pil.


Manfaat Vitamin C dalam Chewable Vita C Shaklee setara dengan SR Vita C Shaklee

- Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh

- Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan

- Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat

- Meningkatkan sistem imun tubuh

- Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet

- Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasan

- Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan

- Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi mudah untuk makan atau telan

- 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg

- Manfaat Vitamin C Sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda





Yang Best Bila Orang Dewasa Makan Chewable Vita C Shaklee- Rasa Chewabe Vita C tak pahit dan masam macam SR Vitamin C shaklee

- Boleh buka sebotol demi sebotol untuk menjaga KESEGARAN vitamin

- Boleh makan ikut pilihan masa sendiri (contoh 3 biji lepas sarapan, 2 biji lepas makan 
malam)

- Boleh kongsi dengan anak-anak berusia empat tahun dan ke atas juga ^__^

************************************* 

Jadi, apa je bezanya Vita C 500mg dengan Chewable Vita C 100mg?

Sekali tengok, memangla nampak macam sikit je kandungan vit c dalam chewable tu. Tapi harus diingat, tubuh kita boleh menyerap maksima 100mg vit c sahaja pada satu-satu masa. Lebih daripada itu, mungkin terbuang dan dikumuhkan melalui air kencing. 

Habis tu, Vita C 500mg Shaklee tu membazir la? TAK JUGA sebab Sustained Release Vita C 500mg Shaklee dicipta sedemikian rupa supaya kandungannya dibebaskan sedikit demi sedikit dalam tempoh 5 jam. 

Maksudnya, tubuh kita menerima 100mg vit c sejam, untuk tempoh 5 jam. Tu yang uniknya tentang Vita C Shaklee dan itu juga la yang membuatkannya kegilaan ramai (tak gila lagi ke kalau sampai semua negara pun kehabisan stok?).

Anyway, memandangkan stok chewable vita c ni pun dihadkan kepada yang dah buat pre-order sebelum ni (MS la antaranya), ada baiknya you all pun book cepat² sebelum kehabisan.

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma. 

 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
 ♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

VITAMIN B COMPLEX SHAKLEE-Sebabkan Kegemukan??Tambah selera makan???

Kalau sebut Vitamin B ramai yang takut nak mencubanya. 
Ada yang kata naikkan selera makan laaa, nanti takut gemuk laaa.
 Macam2 tanggapan buruk terhadap Vitamin B ni. 

Sebenarnya itu adalah TIDAK BENAR!!!!
Sebaliknya Vitamin B nilah yang boleh membantu 
menurunkan berat badan, mengawal stress dan lain2.
Xcaya??Jom tengok kelebihan Vitamin B complex dari SHAKLEE nie...

Vitamin B complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B termasuklah 100% biotin dan folic acid.


Kesemua komponen ini perlu ada pada vitamin b complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX SHAKLEE

mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif - Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee. 

B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga.**

Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg

**membantu anda menurunkan berat badan!!

Tanda - tanda Kekurangan B Complex

Depresi

Murung

♥insomnia

Kurang selera makan

Sembelit

Masalah lidah (lidah menjadi merah,sakit,bengkak atau kurng deria rasa)

Kurang konsentrasi

Mudah tersinggung

Melemahkan sistem saraf

Mengganggu fungsi otak

Pembentukan abnormal sel.

Kurang konsentrasi


KELEBIHAN B COMPLEX SECARA UMUM

Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.

Mengelakkan penyakit beri-beri.

Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.

Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.

Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.

Mencegah stress.

Menguatkan antibodi tubuh.

Amat penting untuk aktiviti sel genetik.

Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.

Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.

Mencegah anemia.

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma. 

 ♥ Fb : Wa Amal
 ♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
 ♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

SET A (SET OPTIMUM)-KESIHATAN UNTUK SEMUA


Assalam sume...Kali neh mama nak share dengan korang sume Set shaklee yg paling asas sekali...
Maybe korang pun da penah dengar kan pasal multivitamin??B complex dan vit c...

Erm...pada asasnye..mesti korang anggap yg sume vitamin2 neh same ajer dengan vitamin yg hospital kerajaan or klinik kesihatan bagi..Lagi2x pada korang2 yg memang makan vitamin untuk ibu mengandung..Or lebey dikenali sebagai Haematinic...

Eh..memang salah la tuh anggapan korang yg vitamin SHAKLEE neh same ajer dgn vitamin yg korang makan...
SEBABNYA...khasiat yg terdapat pada vitamin atau lebey dikenali sebagai EUPHORIA SET A neh memang xsama dengan vitamin2 yg kat pasaran or yg len2 yer...

Vitamin Shaklee berbeza dengan vitamin lain di farmasi sebab vitamin shaklee merupakan vitamin semulajadi. Vitamin di farmasi adalah vitamin sintetik.

Maknanya..vitamin dari SHAKLEE menggunakan 100% bahan semulajadi. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.

Manakala vitamin yg korang beli kat farmasi plak..lebey kepada bahan sintetik yg dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri2 seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin.Contohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.

Ok da paham cikit2x???Nanti mama wat entry khusus untuk terangkan perbezaan Vitamin SHAKLEE dan vitamin kat pasaran yer...

Ape2pun..Jom baca info ttg kebaikan setiap Vitamin Shaklee yg terdapat dalam Euphoria SET A...


VITA-LEA
Multi yang Hebat
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Menigkatkan kecerdasan mental & ketahanan dari jangkitan penyakit
Menolong fungsi normal penghadaman dan selera makan
Penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan

Baca lagi>>>VITALEA


B COMPLEX

Manfaat pada kesihatan

Secara umumnya, manfaat vitamin B Complex termasuklah :

*menggalakkan penghasilan tenaga, 
*mengekalkan kesihatan kulit dan otot
*menguatkan sistem pertahanan badan dan saraf. 

Fungsi Vitamin B yang menggalakkan pembakaran karbohidrat, lemak dan protein menyebabkan ia digunakan dalam pengurusan penurunan berat badan.

 Terdapat juga kajian menunjukkan vitamin B ini membantu dalam memperbaiki siptom-simptom dan tanda-tanda masalah saraf berkaitan diabetes dan pengambilan alkohol. 

 Ia juga dipercayai membantu dalam menurunkan risiko untuk mendapat kanser.

Kesan kekurangan

*kekurangan darah merah, 
*keletihan dan kelesuan,
*hilang selera makan, 
*sakit abdomen, 
*tekanan perasaan, 
*rasa kebas pada tangan dan kaki, 
*ekzema, 
*gangguan pertumbuhan kanak-kanak dan kecacatan pada bayi yang dilahirkan.

VTAMIN C
MANFAAT UTAMA :

Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 

Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.


 Simptom kekurangan Vitamin C :

Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah
Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar
Luka yang lambat sembuh
Mudah selsema / bersin
Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)
Mudah dapat ulser
Mudah demam / antibodi tak kuat
Gusi berdarah
Salur darah mengecil
Sakit sendi
Tanda lebam pada badan

HARGA: 

Vitalea 120 biji = RM 88.75
B Complex 120 biji = RM 53.75
Vitamin C SR 500mg 180 biji = RM 92.50
TOTAL = RM 235

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma.

 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
 ♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

VITA-LEA SHAKLEE

Vita-Lea® Iron Formula
Multivitamin & Multimineral

Multi yang Hebat

Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan

Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.

Penggunaan harian, Vita Lea boleh:

Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*

4 Perbezaan Shaklee

1. Kemajuan Saintifik
Disokong oleh tujuh kajian klinikal

2. Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif
Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.

3. Kualiti yang luar biasa
Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan

4. Mengandungi nutrisi penting untuk tubuh badan

Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet

credit : Wondermum

Dan vitalea sangat sesuai untuk sesiapa sahaja. Tak kiralah golongan pelajar, golongan yg bekerja, warga tua dan sebagainya. Untuk kanak-kanak, Shaklee ada menyediakan Vitalea For Children.

************************************* 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma. 

♥ Fb : Wa Amal 
♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
♥ Shaklee ID : 890653 
♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
♥ Wassap Only : 019-6477482 
♥SMS only : 012 9399986

ADVANCED JOINT HEALTH-JAGA KESIHATAN SENDI




Antara Kelebihan ADVANCED JOINT HEALTH

1. Menyokong keselesaan sendi
Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialan asid boswelik (AKBA, as...id 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

2. Bertindak sebagai kusyen
Ekstrak jagung membekalkan sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan memelihara tulang rawan. Glukosamina merupakan komponen utama membina tulang rawan dan lendir bagi melicinkan sendi.

3. Memilihara tisu penyambung yang sihat
Zinc, tembaga, mangan dan vit C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberi kekuatan & struktur terhadap sendi.


Kesan boleh dilihat seawal 5 hari (based on Shaklee Clinical Research)!

Jom hadiah tablet ini kepada ibubapa/mertua/nenek/atuk atau sesape ajer kesayangan korang!!

So apa tunggu lagi...Cepat dapatkkannya harini dengan harga promosi yang sangat berbaloi-baloi..Hanya rm 110 Termasuk penghantaran..Harga Bese adalah rm 134..

Sah sehingga 31 Januari 2013 sahaja!!!!!!

************************************* 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma. 

 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
 ♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

OMEGA GUARD-MEMBANTU MERAWAT MASALAH JANTUNG DAN KOLESTEROL

PENYAKIT jantung sememangnya dikenali sebagai salah satu punca kematian di seluruh dunia. Di Amerika Syarikat, penyakit ini dikenal pasti sebagai punca utama, selain mencatat jumlah kematian tinggi di Kanada.
Malaysia juga tidak terkecuali dan pengambilan makanan yang tidak seimbang disifatkan membuka langkah kepada ramai penduduk negara ini mengalaminya meskipun pada usia muda.

Jantung yang baik dapat memastikan kesihatan tubuh dan minda andai keseluruhan sistem dalaman berfungsi dengan lancar. Sistem saraf, sistem pernafasan, sistem perkumuhan dan saluran darah adalah antara bahagian yang perlu sentiasa dititikberatkan kerana saling berkait rapat dengan keadaan jantung yang sihat.

Pengambilan sayuran yang banyak, selain makanan yang memiliki asid lemak omega-3 serta vitamin C kompleks dalam diet harian sudah memadai bagi mengelakkan diri terlantar di hospital. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

SPESELNYE OMEGA GUARD SHAKLEE
Asid lemak Omega -3 (EPA&DHA) adalah sejenis asid lemak penting yang sangat diperlukan tubuh..
Ia tak boleh dihasilkan sendiri oleh tubuh, jadi kita perlu dapatkannya melalui pengambilan suplemen.
Sangat penting untuk fungsi otak yang sihat dan juga untuk proses keseluruhan perkembangan dan tumbesaran manusia.

Golongan Yang Sesuai Mengambil Omega Guard

Ibu hamil
Ibu menyusu
Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
Lelaki
Warga Emas
Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes
Mereka yang mementingkan kehidupan sihat

FUNGSI OMEGA GUARD SHAKLEE :

 MENYOKONG KESIHATAN JANTUNG
Ramai yang tak sedar mengenai pengumpulan lemak dalam salur darah, kerana mereka tak ada simptom tertentu. Hanya secara tiba2 saja mengalami masalah salur darah tersumbat. Ini menandakan lemak jahat dah terkumpul di salur darah.

Namun jika kita mengamalkan Omega Guard ini ia dapat mengurangkan risikopenyakit jantung dan ia juga mengekalkan kolesterol baik dan mengekalkantekanan darah normal.

MENYOKONG FUNGSI SENDI YANG SIHAT
Asid Lemak Omega-3 adalah struktur komponen sel pada sistem saraf pusat dan juga nutrien penting bagi perkembangan otak yang sihat

DHA pula asas pada Omega-3 yang baik untuk perkembangan otak,sistem saraf,dan mata khasnya pada bayi. Untuk orang dewasa pula ia mempunya hubung kait dengan meningkatkan daya ingatan dan daya tumpuan.

MENYOKONG FUNGSI SENDI YANG SIHAT
Menyokong kesihatan sendi dan pergerakan tubuh. Bila sendi bergesel, lemakOmega-3 adalah sebagai minyak pelincir.

Omega Guard adalah salah satu vitamin Shaklee yang sangat mendapat sambutan kerana ia untuk kesihatan dewasa mahupun kanak-kanak.

*************************************

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma. 

 ♥ Fb : Wa Amal 
 ♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
 ♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482
 ♥SMS only : 012 9399986

EUPHORIA SET ISTIMEWA SHAKLEE



















************************************* 

 *Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma.

 ♥ Fb : Wa Amal
 ♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
 ♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986

MASALAH ANEMIA DAN KEHAMILAN

"RASA letih, tidak sihat, emosi mudah terganggu dan tubuh lemah sering berlaku pada kebanyakan wanita mengandung hingga mereka terlepas pandang dan menganggap ia perkara normal sehingga ia tidak diberikan perhatian serius"

Anemia bermaksud kekurangan sel darah merah dan merupakan keadaan yang amat kerap berlaku di kalangan wanita hamil. Sebab utama anemia ialah kekurangan zat besi. 

Wanita hamil yang mempunyai kepekatan darah lebih 11g/dl adalah normal manakala yang mencatat 9 hingga 11g/dl menunjukkan masalah anemia ringan, 7 hingga 8.9g/dl pula anemia sederhana dan bacaan kurang daripada 7.0 mengalami masalah anemia tahap teruk.

  Tanda-tanda anemia

 cepat letih
 rasa tidak bermaya
 pucat
 berdebar-debar
 sukar bernafas
  pengsan
Foto
LESU...kekurangan zat besi membuatkan tubuh rasa lemah.
Golongan Berisiko Anemia

 Mereka yang mengalami masalah kurang zat makanan 
 Mereka yang mengandung kembar 
 Mereka yang mempunyai anak yang terlalu rapat
  Mereka yang sering muntah 
 mempunyai masalah penghadaman 

Makanan merencat/menghalang penyerapan zat besi dalam darah

* Teh, kopi, koko, wain merah
* Bayam
* Lemak
* Bijirin. produk soya
* Susu, produk tenusu, kalsium
* Ubatan berunsur keasidan, phytates, phenols
* Magnesium, tetracyclines, thyroxine

Makanan membantu penyerapan zat besi dalam darah

* Daging merah, telur kuning, ikan
* Sayuran kecuali bayam
* Salad, buah, jus buah mengandungi vitamin C
* Gula
* Cuka

Kesan anemia terhadap kehamilan

Risiko keguguran
kelahiran pramatang
bayi kecil
koma 
peningkatan kebarangkalian ibu meninggal dunia.

Pengesanan

Pemeriksaan di klinik atau hospital untuk menentukan tahap hemoglobin dalam badan melalui ujian darah. 

Sebelum merancang untuk mengandung, wanita digalakkan bertemu doktor dan menilai tahap hemoglobin dalam badan mereka.

************************************* * 

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma. 

♥ Fb : Wa Amal 
♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
♥ Shaklee ID : 890653 
♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
♥ Wassap Only : 019-6477482 
♥SMS only : 012 9399986

ADVANCED JOINT HEALTH-ATASI MASALAH SAKIT SENDI DAN LENGUH-LENGUH


"Adoii mak!!!!Baru angkat barang cikit da sakit2x badan...Da lenguh2x...haiiishh..umur bru 20-an dah de masalah sendi plak..."

Erm...mesti korang yang tengah bace entry nie pun selalu melalui situasi di atas kan??Seksa kan??Lagi2 ibu2 yg ade anak kecik...Nak dukung anak pun da sakit2x n lenguh2x....huhuhuhuh...mama sendiri pun xterkecuali...Lagi2 Ammar AR Rayyan sekarang da masuk 5m..badan makin semangat...Baru ajer 5 minit duk kepong die..da xlarat...huhuhuhuh

FAKTA: Sekurang-kurang 1 dari 5 orang di malaysia ada sakit sendi, jadi tak mustahil jika kita biasa dengar kawan-kawan, ibu atau ayah kita mengaduh sakit-sakit dan tidak selesa. jom kita lihat apa yang terjadi bila sendi tak sihat atau sakit sendi.


Jom..sedikit fakta tentang arthritis atau keradangan sendi.

Arthritis adalah radang yang berlaku di sendi-sendi yang menyebabkan sendi sakit, bengkak dan kaku. Ianya boleh di sebabkan oleh mekanisma "autoimmune", jangkitan, perubahan "degenerative" atau kecacatan pada baka. 

Tanda-tanda dan gejala

-Sakit sendi (lengan, pergelangan tangan, jari-jari, pergelangan kaki, lutut, pinggul dan bahagian -bawah tulang belakang terutama semasa dan selepas aktiviti.

-Bengkak di bahagian sendi dan dalam OA terdapat bengkak yang tegang di persekitaran sendi.

-Kekerasan sendi.

-Sakit di sekitar sendi.

-Otot mengecil (Otot peha bagi arthritis sendi lutut).

-Pergerakan sendi dan fungsi adalah terhad serta kurang upaya.

-sukar melakukan tugasan tertentu.

-sakit bertambah teruk apabila pergerakan berlebihan.



Jadi ada ke rasa-rasa sakit macam di atas, jika ada maka sahlah anda sakit sendi. tapi jangan risau, hanya dengan 5 hari, sakit sendi akan hilang dengan penggunaan Advanced Joint Health Tablet Shaklee. saya ulang 5 hari sahaja, dan ini bukan hanya kata-kata orang tapi telah dibukti oleh ujian klinikal. sendi-sendi boleh kembali sihat dan cantik seperti dulu. 

Inilah sendi yang cantik dan sihat



Tapi bagaimana Advanced Joint Health Tablet Shaklee ini boleh memberi kesan dalam masa 5 hari?

>> menyokong keselesaan sendi (ekstrak boswellia yang ada di dalam JHT ini akan halang bahan kimia dari terbentuk dan menyerang tulang rawan)

>>bertindak sebagai kusyen (ekstrak jagung berfungsi mengekalkan tulang rawan)

>>memelihara tisu penyambung yang sihat (kandungan zinc, manganese, vitamin c dan copper akan bertindak membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan menjadi komponen tisu penyambung)



Tiga bahan penting inilah yang bertindak secara serentak untuk menyihatkan sendi kembali. Dan kandungan Advanced Joint Health Tablet Shaklee menggunakan 100% tumbuhan semulajadi. 


*************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma. 

 ♥ Fb : Wa Amal 
♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986 
♥ Free consultation for every purchase

OMEGA GUARD: PERHATIAN UNTUK IBU MENGANDUNG..BERTINDAK SEBAGAI PENCAIR DARAH


Seperti yang kita tahu seorang ibu yang mengandung memerlukan vitamin tambahan bagi memastikan si ibu dan kandungannya sentiasa sihat..

Hati ibu mengharapkan anaknya sihat sejahtera dan lahir sempurna. Kemudian, ibu berharap agar anak dikandung menjadi anak yang cerdas dan pintar. 

Selalunya, bab pemakanan amat dititikberatkan. Makanan-makanan yang baik jadi pilihan, makanan-makanan kesukaan yang memudaratkan akan dihindarkan. 

Ibu bijak zaman sekarang sudah tahu kepentingan Omega-3
untuk bekalan DHA untuk perkembangan otak janin kecil di dalam perutnya. Oleh itu, tidak hairan jika hidangan ikan jadi pilihan sampai 3-4 kali seminggu.

Ikan merupakan sumber Omega-3 yang baik dengan kandungan DHA yang tinggi. Lebih-lebih lagi ikan laut dalam. 

Tidak cukup dengan hidangan ikan dalam menu harian, supplemen juga jadi pilihan makanan tambahan. Menurut kajian, masa paling sesuai untuk mula mengamalkan Omega-3 adalah ketika trimester ketiga iaitu apabila otak janin sedang terbentuk. 


Jadi, tidak hairan jika Omega Guard Shaklee dari sumber ikan laut dalam dengan bekalan DHA terbaik ini jadi pilihan pelanggan-pelanggan yang sedang hamil. 


Omega-3 memang bagus untuk perkembangan otak bayi, dan ia juga bagus untuk ibu. Ini kerana, Omega-3 merupakan asid lemak yang amat diperlukan oleh badan. Asid lemak dari Omega-3 boleh memecahkan lemak, merendahkan kolestrol dan paras trigliserid, merendahkan tekanan darah dan mencegah kematian mengejut disebabkan denyutan jantung abnormal.

Omega Guard Shaklee, mengandungi 1000mg Omega-3 dengan DHA dan EPA.
Diperbuat dari minyak ikan dan BUKAN MINYAK HATI IKAN.
Namun begitu, dek kerana fungsinya 'mencairkan darah', yang akan melambatkan darah berhenti ketika bersalin/pembedahan, adalah dinasihatkan ibu hamil untuk menghentikan pengambilan Omega-3 apabila hampir tarikh bersalin. Sebaiknya 4 minggu sebelum tarikh yang diberi doktor.

Kesimpulannye..Omega Guard bagus untuk ibu yang mengandung serta bayi yang dikandung..Tetapi ibu mengandung hanya boleh mengambil Omega Guard selepas memasuki fasa trimester ke dua dan ketiga..

Apabila usia kandungan hampir mencecah 9 bulan atau 4 minggu sebelum tarikh jangkaan bersalin...ibu2 haruslah menghentikan penggunaan Omega Guard Untuk mengelakkan masalah darah lambat berhenti ketika bersalin/pembedahan.


******************************************


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit* 

 PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma. 

 ♥ Fb : Wa Amal 
♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986 
♥ Free consultation for every purchase

[INFO]-Jauhi Kacip Fatimah


Kacip Fatimah (bukan kacip pinang kepunyaan cik Fatimah ye..) atau nama saintifiknya Labisia Pumila telah digunakan secara turun temurun untuk membantu mengekalkan sistem pembiakan yang baik bagi wanita, untuk mengetatkan dan melincirkan serta meningkatkan fungsi seksual. Sama seperti Tongkat Ali untuk lelaki.
Air rebusan kacip fatimah terutama bahagian akarnya diminum untuk tujuan rawatan. Dalam perubatan tradisional masyarakat Melayu, penggunaan kacip fatimah terkenal dalam merawat wanita yang baru lepas bersalin.

Antara 9 fungsi utama kacip fatimah

(1) Menambah tenaga dalaman wanita serta memperbaiki fungsi peranakan wanita lepas bersalin

(2) Sekiranya diambil ketika menstruasi, boleh membantu mengurangkan kesakitan (period pain) kerana ia mempunyai fungsi anti-dysmenorrhoea yang dapat membantu melancarkan pengaliran menstruasi

(3) Digunakan untuk memulihkan gangguan kepada sistem peranakan wanita seperti dysentery dan gonorrhoea

(4) Membantu menyeimbangkan hormon wanita dan mengatasi masalah lepas bersalin seperti kurang keinginan untuk bersama suami. Selain dari itu, ia juga dikatakan dapat menambah tenaga kewanitaan

(5) Membantu melangsingkan badan terutamanya dibahagian abdomen

(6) Sejenis herba anti-gas yang dapat membantu mengurangkan angin dari dalam badan

(7) Menguatkan sistem pertahanan badan dan seterusnya melegakan selesema

(8) Memperbaiki perjalanan darah serta membantu mengurangkan kesakitan pada sendi dan otot

(9) Kacip Fatimah juga dapat membantu mengurangkan masalah sembelit serta mengembalikan rambut rosak


update: PEMBETULAN KEBURUKAN KACIP FATIMAH

Maaf...sebelum nie saya ada share ttg keburukan kacip fatimah sebelum kaji dahulu...Terima kasih banyak pada insan yang telah menegur saya....

Ni fakta/penjelasan tentang pengambilan kacip fatimah bagi ibu mengandung atau menyusukan anak...
Sumber di petik dari blog Doctor Zubaidi...


so...saya mintak maaf banyak2x yer tentang info sebelum nie...Dan terima kaseh banyak pada insan yg telah menegur.....   ;-)


***************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

PM saya untuk dapatkan harga diskaun dan konsultansi percuma.

♥ Fb : Wa Amal 
♥:Fanpage : Multi-Vit Supplement Dehearty 
♥ Shaklee ID : 890653 
 ♥ Emel : missjiwang87@gmail.com 
 ♥ Wassap Only : 019-6477482 
 ♥SMS only : 012 9399986 
♥ Free consultation for every purchase

Translate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Exchange Link

 
COPYRIGHT BY MAMA ATIYYAH, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink