Jadikan Comment Box Kelihatan Cantik

Arini nak wat tutorial ckit....
Nak ajr sume termsuk dri sndri..Camner nak Jadikan Comment Box Kelihatan Cantik aje...
Tanpa membuang mase..jom follow this...

1. Log in > Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Templates

2. Tekan Ctrl F dan cari kod ini :
]]></b:skin>
3.Ada jumpa ? Bagus ! Copy kod ini pula :
#comments-block{
margin:0;
padding:0;
}
#comments-block .comment-author{
background:#000000 !important;
-moz-border-radius-topleft: 0px;
-moz-border-radius-topright: 10px;
padding:5px;
font-size:15px;
font-weight:bold;
border:1px solid #000000;
}
#comments-block .comment-body{
margin:0 0 .60em;
padding: 5px 5px 5px 5px;
background: url(BACKGROUND URL);
repeat top left;
-moz-border-radius: 20px 20px / 20px 20px;
border-radius: 5px 5px / 5px 5px;
font-size: 16px;
border-left: 1px dashed #000000;
border-right: 1px dashed #000000;
margin-top: -5px; /*position*/
}
#comments-block .comment-footer{
margin:0;
font-size: 13px;
font-weight: normal;
margin-bottom: 20px;
border-left: 1px dashed #000000;
border-right: 1px dashed #000000;
border-bottom: 1px dashed #000000;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
-moz-border-radius-bottomleft: 10px;
margin-top: -12px; /*position*/
padding: 5px;
}
#comments-block .deleted-comment{
font-style:italic;
color:gray;
}
#comments-block .comment-author a{
color:#ffffff !important;
}
#comments-block .comment-footer a, .comment-body a{
color:#000000 !important;
}  
4. Paste di bahagian ATAS kod yang korang cari tadi..

NOTE MAMA: 
** Warna KUNING korang paste BACKGROUND URL yang korang suka .

** Warna BIRU tu korang tukar dengan kod warna yang korang suka . KLIK SINI !

Doa Dhuha_Unic

Jom Hafal Doa solat Dhuha neh..
Slalu ade diperdengarkan kat TV AL hijrah..
Then ayah wa sllu jer dgr..siap wat rkaman video g....
So...wa search kt youtube....and share dgn sume...

Dalam sebuah hadis yang lain Nabi SAW bersabda bermaksud : ” Barangsiapa yang menunaikan sembahyang sunat Dhuha sebanyak dua rakaat tidak ditulis dia daripada orang-orang yang lalai daripada mengingati Allah dan barangsiapa yang menunaikan nya sebanyak empat rakaat ditulis akan dia daripada orang-orang yang suka beribadat dan barangsiapa yang menunaikannya sebanyak enam rakaat dicukupkan baginya pada hari tersebut, barangsiapa menunaikanyan sebanyak lapan rakaat Allah menulis baginya daripada orang-orang yang selalu berbuat taat, barang siapa yang menunaikannya sebanyak dua belas rakaat Allah akan membina baginya mahligai didalam syurga dan tidak ada satu hari dan malam melainkan Allah mempunyai pemberian dan sedekah kepada hamba-hambaNya dan Allah tidak mengurniakan kepada seseorang daripada hamba-hambaNya yang lebih baik daripada petunjuk supaya sentiasa mengingatiNya,” (Riwayat At-Thabarani ).

Tutorial:Membuat border pada Post Body

Salam..nk share tutorial neh...
Actually...sje wa nk wat tutor neh untuk rujukan wa len kali...
sbb wa neh suke edit2x blog...
Jdi klu da de dlm neh..sng..len kali nk wat g..trus refer jer kt sini...
  1. Sign in Blogspot > Design > Edit Html > Tick Expand WIDGET
  2. Cari code di bawah, Ctrl F dan paste dalam kotak find..enter!!!
  3. /* Posts
  4. Then korang akan jumpe kod neh
  5. /* Posts
    ----------------------------------------------- */
  6. Copy kod kat bawah neh..and paste kan DIBAWAH kod yg korng cari tadi...
    .date-header {
    margin: 1.5em 0 .5em;
    text-align: right;
    background: white;
    color: red;
    line-height: 1.0em;
    font-size: 16px;
    font-family: verdana;
    }
    .post {
    margin: .4em 0 2.5em;
    padding-bottom: 1.5em;
    border: dotted #FFAFF6 1px;
    background: white;
    }
    .post-title {
    margin-bottom: 1px;
    margin-top: 4px;
    font-size: 18px;
    font-weight: 500;
    font-family: times new roman;
    line-height: 1.3em;
    text-align: left;
    color: black;
    background : #F8B4BF;
    padding: 0 3px 3px;
    }
    .post-body {
    margin: 0 0 .75em;
    line-height: 1.6em;
    padding-left: 5px;
    padding-right: 4px;
    }
    .post-title a, .post-title a:visited, .post-title strong {
    text-decoration: none;
    color: black;
    font-weight: bold;
    }
    .post-footer {
    margin: -.25em 0 0;
    color: #333333;
    background : #F8B4BF;
    font-size: 100%;
    }

5. Untuk yg wa bold merah tu..korang edit la suke ati korang eh...

Dotted leh tukar jadi solid or dashed
Yang text-align boleh tukar left,right or center  
Font-family boleh letak ape aje jenis font yang wujud dalam microsoft word  

6. Lepas siap semua Preview dulu then puas hati baru Save!!!

Credit to Cik HudaLuna

Translate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Exchange Link

 
COPYRIGHT BY MAMA ATIYYAH, AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink